U bent hier: Home Dit werkt beter dan koffie

Dit werkt beter dan koffie

18 januari 2021
Robin Stevens NLP Trainer

Elke dag koud douchen is goed voor je immuunsysteem zegt Iceman Wim Hof.

En dus begon ik in maart vorig jaar met elke dag koud afdouchen. Dat voelt goed en ik kan je vertellen dat het beter werkt beter dan koffie om lekker wakker te worden.

Al snel kwam ook de nieuwsgierigheid naar het koude buitenwater, dus na een paar proefplonsjes dit voorjaar sloot ik me dit najaar aan bij een winterzwemclubje.

Een paar keer per week stap ik in de auto naar een meertje hier om het koude water te trotseren. Een beetje gek voelt het natuurlijk wel, zo midden in de winter met alleen een handdoekje aan de rand van een meertje.

Maar het zwemmen is heerlijk verfrissend en als je eruit komt voel je je als herboren. Als we in de weekenden op onze boot zijn neem ik regelmatig een korte duik achter de boot in de haven om de dag te beginnen.

Het zijn dit soort kleine dagelijkse rituelen die voor mij het leven in deze tijd toch nog behoorlijk aangenaam maken.

Als de omstandigheden om je heen een tijdje niet zo fijn zijn, is het goed om jezelf wat van dit soort krachtige gewoontes aan te leren.

Dingen die je elke dag doet, waardoor je de controle weer terugpakt en in een goede stemming komt.

Mediteren, yoga, ademhalingsoefeningen, een flinke wandeling maken, of als je het aandurft, een frisse winterduik nemen.

Het maakt eigenlijk niet uit wat het is, als het jou maar een grote glimlach bezorgt en je dag weer de moeite waard maakt.

Want waarom zou je je geluk uitstellen tot straks alles weer ‘normaal’ is. Begin gewoon nu met de dingen waar je wel controle over hebt.

‘Begin gewoon nu met de dingen waar je wel controle over hebt.’

Tijdens de NLP-practitioner opleiding leer je met behulp van krachtige NLP-technieken om je eigen gedachten en gevoel te sturen ook als alles om je heen een beetje tegenzit.

Dat is zo’n belangrijke vaardigheid dat het eigenlijk gek is dat we het niet direct op de basisschool leerden.

Want als je zelf controle hebt over wat je denkt en voelt, dan kan je de hele wereld aan en kan je het leven voor jezelf creëren waar je echt gelukkig van wordt.

Dan maakt het dus ook niet uit als er in de wereld om je heen van alles misgaat. Want in jouw hoofd ben jij de baas en sta jij aan het roer.

 

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media