U bent hier: Home De kunst van het kerstgevoel

De kunst van het kerstgevoel

15 juli 2014
Robin Stevens NLP Trainer

Veel mensen kijken er naar uit dat ze straks weer even vrij zijn.

De kerst tijd is altijd een tijd waarin je lekker kunt ontspannen en even samen kunt zijn met familie en vrienden. Wat je ook gaat doen je laat de dagelijkse dingen even helemaal los. Veel mensen denken dat het heerlijk gevoel vooral te maken heeft met de deze tijd van het jaar. En daardoor dat je dit maar een paar keer per jaar kunt voelen. Zeker wanneer je een drukke baan of drukke studie hebt kan het soms voelen alsof je maar af en toe recht hebt op dit gevoel van ontspanning en plezier. Hier zijn een aantal oorzaken van te noemen en er zijn een aantal manieren om jezelf beter in staat te stellen om ook in het dagelijks leven daadwerkelijk te ontspannen.

Elke dag ontspannen

Het eerste wat je kunt doen is elke week samen met je planning voor die week voldoende momenten van ontspanning inplannen. Al zijn het maar 10 minuten per dag, door ook ontspanning op je programma te zetten merk je dat je de hele dag rustiger wordt en met meer plezier dingen doet dan voorheen. Als dit eenmaal gelukt is kun je steeds meer momenten van ontspanning inplannen tot dat je als het ware alles wat je doet met een ontspannen houding doet.

‘De kunst van ontspannen is leren om ontspanning van binnenuit op te roepen’.

Intern ontspannen

Het tweede wat je kunt doen is leren om ontspanning vooral van binnen te laten plaatsvinden.

De meeste mensen denken bij ontspanning aan een avondje stappen met vrienden of ergens gezellig eten. De kunst van het echte ontspannen zit echter meer intern namelijk door zonder reden een ontspannen gevoel op te halen door bijvoorbeeld terug te denken aan een heerlijke vakantie of een leuke tijd in je leven. Je voelt dan direct dat je vrolijker en rustiger wordt. Dit gevoel kun je vervolgens versterken zodat je al ontspannen bent zonder externe redenen.

Natuurlijk is het nog veel beter wanneer je gewoon alles wat je doet met een ontspannen gevoel kunt doen zodat je met plezier naar je werk gaat. En met net zo veel plezier het kerst gevoel beleefd. Zodat wanneer je echt relaxte momenten met vrienden of familie hebt je daar net zo goed van kan genieten als ieder ander.

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media