U bent hier: Home Alleen dan springt de vonk over

Alleen dan springt de vonk over

18 juni 2020
Robin Stevens NLP Trainer

Afgelopen weekend was ik met een paar vrienden en hun zoontje van twee naar Vlieland. Het was de eerste keer sinds de lockdown dat we weer echt iets met vrienden ondernamen en de horeca in konden. We sliepen in een lekker hotel, aten gewapend met desinfectiespray in restaurants en dronken op anderhalve meter afstand biertjes in een strandtent.

Ik besefte ineens ik hoe erg ik dit gemist heb. Samen lachen, zwemmen en plezier maken en achter elkaar aanrennen over het strand. De tijd voor elkaar nemen en gesprekken voeren, die je alleen kunt voeren tijdens een lange strandwandeling of een suptochtje over de Waddenzee.

Toen ik begin december begon te schrijven aan mijn nieuwe boek, had ik niet verwacht dat het zo’n ontzettend actueel onderwerp zou worden. Ik wilde al langere tijd een boek schrijven over het onderwerp en dit leek me de perfecte titel: Verbinding zonder Wifi, omdat we tegenwoordig meer verbinding maken via schermpjes dan dat we gewoon echt naast elkaar gaan zitten en een goed gesprek voeren.

Dat was voor de lockdown al waar, maar nu is het actueler dan ooit. Misschien is het daarom wel dat het boek al voor publicatie op Nr. 1.in de bestsellerlijst staat. Mensen voelen nu heel sterk dat ze echte verbinding willen hebben met de mensen om ze heen.

Want als je iemand echt in de ogen kijkt, dan gebeurt er iets wat bijna nooit gebeurt als je contact hebt via een schermpje. Er springt een vonkje over van jou naar de ander en daarna weer terug. Dan gaat het verbindingsvuurtje branden, voer je samen de mooiste gesprekken en ga je de mooiste vriendschappen aan.

‘Want als je iemand echt in de ogen kijkt, dan gebeurt er iets wat bijna nooit gebeurt als je contact hebt via een schermpje.’

Als we aanstaande zaterdag het boek lanceren met de Boekpresentatie & Exclusieve Masterclass dan hoop ik dat ik het verbindingsvuurtje in jou kan aanwakkeren. Dat je na het lezen van het boek en het bekijken van de masterclass zo geïnspireerd raakt dat je vanaf nu niets anders meer doet en wilt, dan steeds weer die echte verbinding opzoeken.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media