U bent hier: Home Voel je goed in deze drie stappen

Voel je goed in deze drie stappen

23 november 2010
Robin Stevens NLP Trainer

Je goed voelen is belangrijk.

Als je een goed gevoel hebt zorgt dat ervoor dat allerlei zaken beter gaan in je leven.

Het maakt niet uit wat voor soort werk je doet, als je het doet met veel plezier kun je jouw werk op een betere manier uitvoeren. Soms word je de vraag gesteld of je gelukkig bent zoals je nu leeft. Veel mensen beantwoorden die vraag twijfelachtig. Heel vaak hoor je mensen vertellen dat ze gelukkig zouden zijn, bijvoorbeeld als ze een miljoen euro zouden hebben of als ze in een heel mooi huis zouden wonen.

Ze leven met het idee dat deze dingen hun leven zullen veranderen of ze gelukkiger zullen maken.

Je van binnenuit goed voelen

Een goed gevoel zit nooit buiten jezelf, dat betekent dat op het moment dat je wilt leren om je beter te voelen je dit nooit kunt oplossen door iets te kopen of door meer geld te verdienen of wat voor zaak dan ook. Deze dingen zullen er alleen voor zorgen dat je tijdelijk meer plezier hebt maar dat je daarna vrij snel weer terugvalt. Echte goede gevoelens beginnen binnen in jezelf. Zodra je geleerd hebt om je van binnen uit goed te voelen kun je elke situatie aan. Je bent tevreden met elke situatie en met alles wat je meemaakt.

‘Veel mensen leven met het idee dat geld of veel spullen hun leven zullen veranderen of gelukkiger maken.’

Wil je leren om je van binnen uit goed te voelen dan begin je met het leven zoals je dat nu leeft. Het maakt niet uit of je arm of rijk bent, dik of dun, groot of klein, hoe je situatie ook is je hebt alle reden om je nu al goed te voelen. Door de volgende drie stappen de aankomende tijd te oefenen zul je merken dat je algehele staat van je goed voelen groter wordt. Als het je lukt om je goed te voelen over het leven dat je nu hebt ben je beter in staat om daarna de veranderingen te maken die je misschien wel zou willen. Je doet dit dan vanuit een goed gevoel en bereikt daardoor meer succes en plezier.

Stap 1

  • Maak een lijst van alle dingen die op dit moment goed gaan in je leven en waar je blij mee bent. Neem bijvoorbeeld vandaag eens even de tijd om echt te genieten van je kopje koffie of thee wat je drinkt. Proef de smaak en geniet van het moment dat je even voor jezelf neemt. Wees blij met dit moment zodat je een goed gevoel krijgt. Door dit soort kleine routinematige handelingen meer bewust te beleven en te genieten groeit je geluksgevoel en je gevoel van blijdschap over het leven wat je nu leeft. Verzin iedere dag ongeveer 5 nieuwe dingen zodat je een hele lijst van mooie dingen hebt per dag.

Stap 2

  • Haal iedere dag een goede leuke herinnering op in je hoofd. Zorg ervoor dat je deze herinnering weer helemaal beleefd alsof je er weer bij bent. Stel dat je op een leuke vakantie bent geweest bedenk dan weer met wie je was, in welk land en wat voor temperatuur het was. Stap weer helemaal in die herinnering als een soort dagdroom net zolang tot je weer helemaal in dat lekkere gevoel kunt kruipen. Hoe vaker je oefent, hoe beter je word!

Stap 3

  • Ga iets nieuws doen. Maak een wandeling op een plek waar je nooit komt. Lees een boek over een onderwerp waar je nog niks over weet. Slaap een keer aan de andere kant van het bed. Sta een uur eerder op. Poets je tanden een keer met je andere hand. Kook eens een andere maaltijd. Door nieuwe dingen te proberen train je jouw brein om nieuwe patronen aan te leren zodat je met meer plezier kunt genieten.

Veel plezier!

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media