U bent hier: Home NLP NLP Coaching Kindercoaching

Kindercoaching

NLP werkt heel erg goed bij kinderen, ze hebben levendige fantasie en vinden NLP technieken vaak leuk en makkelijk.

Kinderen leren meer zelfvertrouwen te krijgen, zich beter te ontspannen en beter om te gaan met leraren, ouders en met vriendjes en vriendinnetjes op school. Kinderen kunnen soms last hebben van faalangst of onzekerheid. Dit kan de school resultaten of de sociale vaardigheden van kinderen behoorlijk in de weg staan. Als ouder is het vaak erg lastig om daar mee om te gaan. Misschien komt dat omdat u niet de juiste technieken kent of omdat het iets is waar u zelf ook mee te maken hebt gehad.

Hoe werkt kindercoaching?

Tijdens een coachingsgesprek met een kindercoach e gaat u samen kijken wat uw kind precies ervaart. Wat kunt u bijvoorbeeld als ouder zelf doen om uw kinderen verder te helpen? Daarna gaat de coach samen met uw kind aan de slag om op speelse wijze krachtige technieken te leren waar ze zelf mee verder kunnen. Ze krijgen bijvoorbeeld oefeningen mee om op school of thuis te doen. Dit zijn speelse technieken, kinderen vinden het vaak leuk om er mee bezig te zijn. Zo wordt werken aan meer zelfvertrouwen iets leuks en ontspannends.

De eerste stap is een verkennend telefoongesprek met ons. Dit kunt aanvragen door het formulier onder aan deze pagina  in te vullen samen met de vraag die u wilt stellen. Daarna kunt u een afspraak maken met de coach in zijn/haar praktijk of bij u thuis.

Het is afhankelijk van de hulpvraag hoeveel coaching sessies er plaats vinden. In de meeste gevallen zijn 3 sessies genoeg. Daarnaast kunt u, als u dat wenst als ouder nog een sessie plannen om te kijken welke dingen u misschien kunt aanpassen in de communicatie met uw kind om uw kind nog beter te ondersteunen.

Wanneer kindercoaching?

Faalangst of onzekerheid
Wanneer uw kind last heeft van faalangst of onzekerheid kan kindercoaching de uitkomst bieden. Kinderen leren makkelijk om meer zelfvertrouwen te krijgen en zich goed te voelen ondanks dat dingen soms niet helemaal gaan zoals ze willen. Falen hoort bij opgroeien en is eigenlijk een leer proces. zodra het kind gaat voelen dat er eigenlijk geen falen bestaat maar vooral leren wordt het proces weer leuk en een onderdeel van het leven.

Leerproblemen
Wanneer uw kind last heeft van leerproblemen zoals dyslectie en dyscalculie is er in veel gevallen sprake van een verkeerde leerstrategie. Dat betekent dat de manier waarop de informatie wordt uitgelegd niet past bij de manier waarop het kind de informatie begrijpt. Er is dus eigenlijk sprake van een communicatie probleem. De coach leert uw kinderen gebruik te maken van een andere leerstrategie zodat kinderen weer mee kunnen doen met de rest. Dit zorgt natuurlijk voor meer zelfvertrouwen en plezier in het leren.

De Coach

Onze kindercoaches zijn door Robin Stevens opgeleid tot NLP Master coach en hebben al veel kinderen geholpen weer vertrouwen in zich zelf te krijgen en helemaal zichzelf te worden.

Het tarief

Dit wordt afhankelijk van het aantal sessies samen met de coach bepaalt.

Verkennend gesprek

Om een afspraak te maken of een vraag te stellen over kindercoaching kunt u onderstaand formulier in vullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Contactformulier

Lees meer over Faalangst bij kinderen