U bent hier: Home NLP Burn-out behandelen met NLP

Burn-out behandelen met NLP

NLP is een van de meest effectieve burn-out behandelingsmethoden

Een burn-out komt vaker voor dan we denken. Één op de acht Nederlanders heeft hier wel eens last van. Ook onder jongeren wordt dit een steeds groter probleem door toenemende prestatiedruk. I.p.v. enkele externe hulp in te schakelen kan men met NLP zeer doeltreffend aan de slag om een burn-out te behandelen maar ook te voorkomen.

Wat is een burn-out?

Een burn-out uit zich door extreme moeheid. Mensen zijn niet meer in staat om zich te motiveren voor werk, sport of soms zelfs de meest doorgaande sociale situaties. Het werkt door op het hele leven van een persoon en kan ook lang duren. Soms wel langer dan een jaar.  Een burn-out wordt in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt niet enkel veroorzaakt door overmatig of stressvol werk. De oorzaak is vaak een combinatie van factoren, die ook liggen in het privéleven. Denk bijvoorbeeld aan constante relatieproblemen, ruzies, hoge en verwachtingen binnen de familie of van ouders. Zaken die langdurig druk uitoefenen zodat men eigenlijk nooit meer echt tot rust kan komen.

Het uiteindelijk benoemen of erkennen van een burn-out gebeurd vaak wat later in het proces waardoor de negatieve gevolgen al even door werken in het leven van het ‘slachtoffer’. Burn-outklachten uitten zich zowel lichamelijk als mentaal. Een aantal van deze klachten zijn:

  • Neerslachtigheid
  • Onzekerheid en sociale angst
  • Snel kwaad
  • Geheugen problemen
  • Constante moeheid
  • Zwakke, pijnlijke spieren
  • Slapeloosheid
  • Besluiteloosheid

 Burn-out behandeling met NLP

De uiteindelijke diagnose wordt vaak gesteld door een huisarts die dient als eerste logische aanspreekpunt voor burn-out problemen. Een goede behandeling is zeer belangrijk om de tijd van een burn-out te verkorten maar ook om een eventueel vervolg te voorkomen. In sommige gevallen wordt al snel medicatie voorgeschreven. Dit terwijl de problemen vaak geen lichamelijke oorsprong hebben. Met NLP ga je samen met een coach zelf aan de slag met je burn-out klachten. I.p.v. te concentreren op het probleem wordt de focus gelegd bij wat je wel kunt en wat je wél wilt bereiken. Deze mind-shift is zeer krachtig en de doorwerking is veel permanenter wanneer de methodieken ook na de burn-out worden toegepast. Medicatie heeft vaak nadelige gevolgen waarbij emoties worden afgevlakt, of dat er juist lichamelijke bijwerkingen ontstaan.

Heb jij of iemand in je directe kringen last vast een burn-out. Geef je dan op voor een van de NLP coaching sessies en ga direct aan de slag met het voor altijd verslaan van je klachten.