U bent hier: Home NLP Opleidingen NLP Practitioner opleiding in Portugal

NLP Practitioner opleiding in Portugal

Maandag 8 t/m zondag 14 november 2021, Tavira, Portugal

De NLP Practitioner opleiding van Robin Stevens is een praktische zevendaagse NLP opleiding met als hoofdonderwerpen persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Tijdens de opleiding leer je hoe je meer grip krijgt op onbewuste processen in je leven. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je meer zelfvertrouwen krijgt, hoe je makkelijker kunt ontspannen en wat je kunt doen om minder last te hebben van ongewenste emoties zoals stress of onzekerheid.

Een groot deel van de NLP Practitioner opleiding gaat over onbewuste communicatie. Je leert hoe je door beter gebruik van gesproken of geschreven taal, non-verbale communicatie en emoties meer grip kunt krijgen op je communicatie. Je verbetert hierdoor de relaties met mensen om je heen zoals je contact met collega’s, je klanten, je partner en met je vrienden.

In 2021 organiseren we een speciale editie van de NLP Practitioner opleiding in Tavira, in het zuiden van Portugal.

NLP Practitioner opleiding in Zuid-Portugal

Het grote voordeel is dat je zeven dagen weg bent uit Nederland en je dagelijkse omgeving. Hierdoor heb je eindelijk de tijd om te ontdekken wie jij bent en waar je naartoe wilt. Het geeft je de kans om helemaal los te komen van ingesleten patronen en je leven vanaf een afstandje te bekijken. Wat wil je weer mee terug nemen naar Nederland? En wat laat je los?

Doordat je in een nieuwe omgeving bent en nieuwe mensen om je heen hebt is het makkelijker om jezelf toestemming te geven om te veranderen. Het geeft je de tijd en rust om helemaal op jezelf te focussen. Niemand herinnert je aan je rolpatronen thuis waardoor je zelf rustig kan wennen aan je nieuwe vaardigheden en manier van zijn.

We hebben het programma zo in elkaar gezet dat je laagje voor laagje jouw veilige comfortzone kunt verlaten. Dag na dag kom je een stapje dichter bij jezelf en leer je jezelf kennen op steeds dieper niveau.

En natuurlijk is het fijn dat het ongeveer 18 – 20 graden is en de zon lekker schijnt :-).

Wat gaan we precies doen?

Blok 1:
Grip krijgen emoties, gedachten en mentale plaatjes

 • Inzicht krijgen in je onbewuste patronen
 • Bewust worden van je gevoelens, gedachten en gedrag
 • Het verschil tussen ons pieker verstand en ons functioneel verstand
 • Hoe je nare gevoelens neutraliseert zodat je er niet in blijft hangen
 • Hoe je het verleden kunt loslaten door één simpel inzicht
 • Hoe je kunt stoppen met piekeren over de toekomst
 • Hoe je beter om kunt gaan met onzekerheid, faalangst of stress
 • Technieken voor meer zelfvertrouwen, daadkracht en enthousiasme
 • Goede gevoelens in je onbewuste verankeren zodat je je vaker goed voelt

BLOK 2:
Effectief communiceren met taal, ontspannen leren en positief beïnvloeden

 • Beter begrijpen wat er gezegd wordt met het communicatiemodel
 • Het verschil tussen bewuste en onbewuste communicatie
 • Duidelijker communiceren zodat mensen precies begrijpen wat je bedoelt
 • Meer gedaan krijgen door de juiste vragen te stellen
 • Beter overtuigen, presenteren, verkopen en coachen met behulp van beïnvloedend taalgebruik
 • Mensen positief beïnvloeden door te communiceren vanuit hun eigen wereldmodel
 • Meer uit je gesprekken halen met bijvoorbeeld klanten, werkgevers, collega’s en in persoonlijke relaties
 • Lichaamstaal lezen, begrijpen en je erop aanpassen.
 • Hoe je emoties in kunt zetten in communicatie
 • Hoe je in gesprekken mensen onbewust de juiste richting in kunt sturen

BLOK 3:
Doelen bereiken, dromen waarmaken en strategieën maken voor succes

 • Positieve doelen formuleren, zodat je precies weet wat je wilt
 • Excellent gedrag modelleren en gebruiken om meer te bereiken in je eigen leven
 • Oude patronen loslaten en nieuwe krachtige patronen verankeren in je onbewuste
 • Strategieën maken voor toekomstplannen door middel van tijdslijnen
 • Een plan voor een succesvolle en gezonde toekomst maken en verankeren in je onbewuste
 • Gebruik van bewegende ankers om positieve emoties te versterken en vast te houden
 • Contact maken met onbewuste verlangens
 • Beperkende overtuigingen voor altijd loslaten met de SWISH techniek
 • Leer stoppen met slechte gewoonten als roken, teveel eten of overgewicht

Het is daarbij goed je te realiseren dat de NLP Practitioner opleiding vooral een praktijkopleiding is waarin je direct leert alles wat je hebt geleerd toe te passen in je dagelijks leven.

’s Avonds zit je dus niet op je hotelkamer met een grote stapel huiswerk maar leer je vooral hoe je onbewust als vanzelf de nieuwe gewoontes en vaardigheden kunt toepassen in je leven. Doordat je meteen begint te ervaren welke voordelen de nieuw geleerde technieken hebben op jouw leven merk je al na de eerste trainingsdagen het verschil.

Robin Stevens: ‘Toen ik de NLP Practitioner opleiding zelf volgde in 2007 deed ik het voornamelijk om beter te worden in mijn werk. In die tijd werkte ik als accountmanager. Ik wilde graag leren om op een hoger niveau te communiceren met mijn klanten. Mijn focus was dan ook voornamelijk gericht op het behalen van betere zakelijke resultaten. Al snel ontdekte ik echter dat het toepassingsvlak veel breder was dan alleen mijn zakelijke leven. Al na de eerste trainingsdagen merkte ik hoe de NLP technieken doorwerkten in de diepere lagen van mijn leven. Het had bijvoorbeeld een enorm positieve invloed op mijn persoonlijke gevoelsleven en op mijn zakelijke en persoonlijke relaties.

Inmiddels heb ik in de afgelopen 12 jaar duizenden mensen getraind in NLP.  Ik zorg er altijd voor dat mijn NLP kennis up-to-date blijft. Ik heb mijn trainersopleiding gevolgd in de Vernigde Staten van de grondlegger van NLP Richard Bandler. Hij heeft mij gecertificeerd als NLP Master Practitioner & Trainer. Ik ben gecertificeerd internationaal NLP Trainer en aangesloten bij The Society of NLP.

Wanneer je een training bij mij volgt, ben je er dus van verzekerd dat je de meest recente, beste en meest pure vorm van NLP leert. Voor een overzicht van enthousiaste reacties op mijn trainingen, lees hier: Ervaringen met NLP van Robin Stevens.’

Hebben we aan zeven dagen wel genoeg?

In zeven dagen leer je het beste van NLP, geschikt voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je zal zien dat je alles wat je leert direct in de praktijk kan toepassen en dat ook heel graag wilt doen. We gebruiken alle tijd om te werken aan wat voor jou belangrijk is. Zo doen we geen voorstelrondjes, rollenspelen of spelletjes. Dat scheelt een hoop tijd, die we goed kunnen gebruiken om te werken aan de dingen die er voor jou echt toe doen.

Door zeven dagen achter elkaar intensief met je persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn gaat het ook vele malen sneller dan wanneer je bijvoorbeeld een training zou uitspreiden over verschillende maanden.

Daarnaast blijft het ook beter hangen. Vergelijk het met een spannende film die je ook het liefst van begin tot eind wil zien op één avond. Zo krijgt de emotie de kans om op te bouwen en zit je er helemaal in.

Echt een waanzinnige ervaring

Echt een waanzinnige ervaring in Portugal gehad! Ik ben een 28 jarige ondernemer uit Utrecht en ben deze opleiding gaan doen omdat ik een lifecoach en businesscoach wil worden om mensen (gratis) te gaan helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Door het boek van Robin te lezen (De Kracht van NLP – aanrader!) ben ik geinspireerd geraakt om een NLP Practioner te volgen. Ik heb via Springest geprobeerd het een en ander te vergelijken en toen bedacht ik mij dat de auteur van het boek eventueel ook een opleiding zou aanbieden. Eenmaal op de website van Robin aangekomen, zag ik tot mijn verrassing dat hij de opleiding in Portugal organiseerde en toen voelde het direct als een “fuck yes!”. De week bij Robin is echt heel leuk, het is ontzettend knap hoe hij je 7 dagen aan zijn lippen kan laten hangen, want damn wat kan die man grappige en interessante verhalen vertellen! We hebben de hele week ook yoga gedaan en Liza (vriendin van Robin) is echt een topper! Thanks voor de fantastische ervaring die mij weer een stuk bewuster heeft gemaakt van mijzelf en mijn omgeving. Ik merk dat ik nu op een andere manier (naar zowel mijzelf als omgeving) luister en dat geeft het gevoel van controle op je eigen gevoel en dat van anderen, echt next level communicatie!

Berend, Utrecht

Hoe ziet zo’n dag er dan precies uit?

Stel je een fijne, lichte zaal voor voor waar je relaxt op een stoel zit. Je hebt uitzicht op de palmbomen en het zwembad. Robin staat voor de groep en vertelt aan de hand van herkenbare verhalen hoe we in ons leven tegen situaties aan lopen waar we NLP technieken in zouden kunnen gebruiken. Vervolgens demonstreert hij met een van de deelnemers uit de groep hoe je zo’n situatie met NLP technieken kan aanpakken.

Als je hebt gezien hoe dit werkt bij iemand anders breken we vervolgens op in kleine groepjes om het zelf te gaan uitproberen. Je werkt steeds direct aan situaties die voor jou persoonlijk relevant zijn. Daardoor leer je NLP niet alleen als theorie maar als een vaardigheid waarvan je precies voelt en weet hoe het voor jou persoonlijk werkt.

Extra: Yoga, meditatie en bewegingsprogramma

Speciaal voor de training in Portugal is het programma uitgebreid met  yoga, bewegingsoefeningen en meditatie. De yoga en meditatielessen zijn optioneel te volgen aan het begin en en einde van de dag. Mocht yoga of meditatie niks voor jou zijn dan is het prima als je gewoon alleen de NLP training volgt. Het programma is in elk geval voor iedereen, dus ook voor beginners, goed te volgen.

 • Leer hoe meer uit je hoofd kunt komen door een oefening van vijf minuten
 • Leer hoe je alle stress van je af kunt schudden met een simpele yogatechniek
 • Hoe je snel stress kan loslaten en je lichaam kan ontspannen
 • Hoe je gedurende je dag kan blijven ontspannen en je verbonden voelt met je lichaam
 • Leer hoe je op de juiste manier ademt met behulp van ademhalingsoefeningen
 • Ervaar verschillende vormen van yoga, zoals ashtanga yoga, yin yoga en hatha-vinyasa yoga

Locatie – Maria Nova Lounge Hotel

De training wordt georganiseerd in het Maria Nova Lounge Hotel in Tavira, Portugal.

Tavira is een van de mooiste dorpjes van de Algarve. Het ligt prachtig aan een rivier en dichtbij de Atlantische Oceaan. Het is eeuwenlang bevolkt geweest door de Romeinen en de Moren. Dit kun je terugzien aan het Moorse kasteel en de oude Romeinse brug die over de rivier loopt. Tavira heeft een gezellig centrum met kronkelende straatjes en gezellige restaurantjes en koffietentjes.

Het Maria Nova Lounge Hotel (4-sterren) bevindt zich aan de rand van het centrum van Tavira. Het hotel heeft een buitenzwembad dat het hele jaar open is en een binnenzwembad inclusief sauna’s en massagemogelijkheden. Het heeft een eigen restaurant en een geweldige rooftop bar met uitzicht over de Atlantische oceaan. Kortom, een perfecte locatie voor een week ontspannen.

Het tarief voor overnachting in het Maria Nova Lounge Hotel inclusief ontbijt ligt rond de 50 euro per persoon/per nacht.

Lees hier de complete reisinformatie over deze NLP Practitioner opleiding in Portugal.

Datum

We organiseren de speciale zevendaagse NLP Practitioner opleiding in Portugal van:

 • Maandag 8 t/m zondag 14 november 2021

De trainingsdagen duren van +/- 9.00 uur tot +/- 17.30 uur

Erkende NLP opleiding

Onze erkende NLP Practitioner opleiding is erkend door Stichting NLP Kring, het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en door The Society of Neuro Linguistic Programming. The Society of NLP is opgericht door een van de grondleggers van NLP en daarmee de meest betrouwbare internationale NLP instantie.

Aan de NLP Practitioner opleiding zijn 48 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Certificering

Nadat je de gehele training met succes hebt doorlopen, ben je gecertificeerd NLP Practitioner. Als bewijs hiervan ontvang je een officieel bewijs van deelname. Op verzoek kunnen we ook een certificaat bij de Society of NLP  voor je aanvragen.

NLP

Resultaat

Het resultaat van het volgen van deze NLP opleiding is dat je aan het eind van de week meer jezelf bent geworden. Je zit beter in je vel, hebt meer zelfvertrouwen en hebt je communicatie naar een veel hoger niveau getild.

Doordat je jezelf getraind hebt in persoonlijke ontwikkeling en communicatie zijn je relaties met mensen om je heen verbeterd, je communiceert krachtiger en met meer ontspanning zodat veel dingen in je leven je makkelijker af gaan. Wil je lezen wat deze NLP Practitioner opleiding voor effect heeft gehad op andere deelnemers? Lees dan: Ervaringen met NLP van Robin Stevens

Over Robin Stevens 

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen, workshops en korte retraites voor mensen die op zoek zijn naar persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven waarbij onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling, communicatie en spreken in het openbaar centraal staan.

Robin publiceerde in 2017 zijn eerste boek: De kracht van NLP, wat binnen twee weken in de bestsellertop 100 van Managementboek.nl stond. De twee wekelijkse columns van Robin, worden door meer dan 55.000 mensen gelezen.

Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media.

Kosten

De speciale NLP Practitioner opleiding in Portugal is als erkende opleiding vrijgesteld van BTW.

Normaal
2750,-  euro

Early Bird
2350,- euro

Betalen in (maximaal tien) maandelijkse termijnen is mogelijk.

Inclusief

 • Zeven dagen training van Robin Stevens
 • Een uitgebreide handleiding van 160 pagina’s
 • Certificering als NLP Practitioner
 • Koffie & thee tijdens de trainingen
 • Facultatief programma met yoga, meditatie en ontspanningsoefeningen

Exclusief: lunch en diner, vliegtickets en transfers van/naar de luchthaven, hotelovernachtingen (ongeveer 50,- euro per nacht).

Vliegen van/naar Faro kost, afhankelijk van wanneer je boekt, ongeveer 100,- euro per retour vliegticket. De prijs voor lunch en diner ligt op ongeveer 1/3e van de Nederlandse prijs. Lees de complete reisinformatie hier.

Aanmelden en kennismaken

Het is belangrijk dat de training goed past bij je leerdoelen.

Daarom kan je een verkennend (telefoon)gesprek aanvragen waarin we kennismaken en we ontdekken of de training goed aansluit bij jouw wensen. Zo weet je zeker dat je begint aan iets wat bij je past.

Dit gesprek kun je aanvragen door het formulier onderaan deze pagina in te vullen, je wordt dan zo snel mogelijk gebeld. Je mag ook zelf contact opnemen. Heb je al kennis gemaakt of weet je al zeker dat je mee wilt doen, meld je dan direct aan via het onderstaande formulier.

Aanmelden voor de NLP Practitioner opleiding in Portugal

 • Factuuradres

  (Indien afwijkend van bovenstaand adres)