U bent hier: Home Columns Winter Blues of Winter Salsa?

Winter Blues of Winter Salsa?

De laatste tijd hoor ik van steeds meer mensen dat de najaarsdipjes weer voor de deur staan. Ik leerde zelfs nog een nieuw woord op dit gebied: “ the winter blues” . Ik had er nog niet van gehoord maar doordat blues als muziek een bepaalde sfeer oproept kon ik mij er een voorstelling bij maken. Mensen praten met andere mensen om hen heen alsof nu de zomer voorbij is, het leven een soort van afgelopen is voor dit jaar en het alleen nog maar uitkijken is naar volgende zomer. Het resultaat is dat sommige mensen echt gaan denken dat er iets mis is met de winter en dat er een reden is om zich slecht te voelen.

De leukste maanden van het jaar

In werkelijkheid is dat natuurlijk volkomen onzin. Zeker omdat juist deze winter een hele bijzondere winter wordt. Het begint met jezelf in de juiste richting te sturen zodat je een voorstelling kunt maken van hoe de aankomende maanden juist de meest ontspannen en leuke maanden van dit jaar en het begin van volgend jaar worden. Welke dingen kun je de aankomende periode gaan doen die je al een hele tijd had voorgenomen? Ben je misschien van plan om je laarzen aan te trekken en mooie herfstwandelingen te gaan maken door het bos? Wil je dit jaar eens de tijd nemen om mensen op te zoeken die je al tijden niet gezien hebt? Of ben je van plan om jouw huis zo gezellig in te richten dat je het samen met de mensen die je liefhebt heerlijke dagen en avonden kunt beleven op zo’n manier dat jullie nog meer plezier beleven dan anders?

Leuke dingen lijstje

Je merkt al dat door te focussen op bovenstaande zinnen je brein automatisch begint om aan leuke dingen te denken. Misschien had je niet met alle bovenstaande dingen direct een klik, maar het kan een uitdaging zijn om voor jezelf eens een lijstje te maken met 10 dingen die graag zou willen doen deze winter. Schrijf die 10 dingen eerst op als een soort fantasie en beschrijf ze zo goed mogelijk, of bedenk ze in je hoofd. Ga vervolgens met het lijstje naast je agenda zitten en plan ze in voor de aankomende tijd. Als je er nog meer bedenkt is het uiteraard eenvoudig om deze toe te voegen aan je lijstje.
Het tweede dat je kunt doen is vanaf nu iedereen om je heen vertellen hoeveel zin je hebt in de leuke winter en dat je al uitkijkt naar “ the winter salsa”. Als mensen je lachend aankijken dan weet je dat je op de goede weg bent.

NLP practitioner in een dag

Een van de leuke dingen die je dit najaar kunt gaan doen, is het volgen van deze eendaagse NLP workshop. Het idee van deze workshop is om de hele NLP practitioner opleiding in een dag te kunnen doen. Het is dus een hele praktijkgerichte workshop met tal van NLP technieken die je helpen om jezelf en andere mensen positief te leren beïnvloeden. Je leert om negatieve gevoelens te neutraliseren, positieve gevoelens op te roepen en je relaties te verbeteren met andere mensen door onbewuste communicatie.
Meer informatie vind je op de volgende pagina:
NLP Practitioner in één dag

Er is ook een workshop “ NLP bij angst en onzekerheid” Tijdens deze workshop leer je NLP technieken om je angst en onzekerheid te neutraliseren zodat je meer kunt focussen op ontspanning, zelfvertrouwen en goede gevoelens voor de toekomst. Je leest meer informatie op de volgende pagina:
NLP bij angst en onzekerheid

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.