U bent hier: Home Columns Vol zelfvertrouwen door het leven gaan

Vol zelfvertrouwen door het leven gaan

Je brein heeft een vreemde functie, het kan namelijk niet omgaan met ontkenning. Keer op keer hoor ik van mensen wat ze allemaal niet willen in hun leven. Ze willen niet onzeker zijn, ze willen niet meer zoveel stress hebben of ze willen niet meer roken. Nu is het goed om je te realiseren wat er in je hoofd gebeurt op het moment dat je dit soort dingen tegen jezelf zegt. Je begint namelijk precies aan die dingen te denken die je niet wilt doen. Het gevolg is dat je juist meer aan die dingen denkt en hoe meer je er aan denkt hoe erger het lijkt te worden. Probeer maar eens niet aan de kleur blauw te denken.

Wat wil je wel?

Nu is dit inmiddels een bekend gegeven, maar toch onderschatten veel mensen het belang van het weglaten van het woordje niet. Het gaat namelijk vooral om de andere kant, namelijk: wat wil je dan wel? Dus als je niet onzeker wilt zijn, wat zou je er dan voor in de plaats willen? Wil je bijvoorbeeld vol zelfvertrouwen door het leven gaan of liever vol plezier? Misschien wil je wel een beetje van allebei. Het belangrijkste is dat je gaat bedenken in welke richting je zou willen gaan. Op het moment dat je begint te bedenken welke fantastische dingen jij allemaal in je leven zou willen hebben, dan begint je brein automatisch de route voor je uit te stippelen.
De volgende belangrijke stap is dat je jouw brein begint te trainen om zich goed te voelen over de toekomstige situaties. Het maakt niet uit hoe je dit doet, het belangrijkste is dat je er een goed gevoel van krijgt. Op mijn website lees je tal van NLP technieken die je kunt gebruiken om je goed te voelen, dus ,mocht je gelijk aan de slag willen dan kun je dat hier doen.

NLP bij angst en onzekerheid

Deze workshop van één dag gaat dus vooral over het afleren van angst en onzekerheid. En daar begint het pas, want we gaan vooral aan de slag om er goede gevoelens voor in de plaats te zetten. Terwijl je ontspannen bezig bent leer je hoe je door simpele oefeningen meer ontspanning, zelfvertrouwen en plezier kunt krijgen in je leven. Je leest meer op de volgende pagina:
NLP bij angst en onzekerheid

P.S. Wil je liever persoonlijke coaching volgen bij angst en onzekerheid? Kijk dan op de volgende pagina:
Coaching bij angst en onzekerheid

P.S.2 Over enkele weken start de nieuwe NLP practitioner opleiding. Je leest meer op de volgende pagina:
NLP practitioner opleiding

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.