U bent hier: Home Columns Vind je droombaan in 2 stappen

Vind je droombaan in 2 stappen

Zo, na afgelopen week een weekje in Portugal te hebben doorgebracht is het ook weer heerlijk om thuis achter mijn pc te kruipen en weer aan het werk te gaan.  Het is heerlijk om weer aan de slag te gaan als je het werk doet wat je heel erg leuk vindt om te doen. Ik herinner mij van vroeger dat dit wel eens anders was, dan kon ik na elk weekend al weer op zien tegen de maandag die erna kwam. Gelukkig heb ik tijdens mijn allereerste NLP training ontdekt welk werk ik het allerliefst doe. Sinds ik dat werk ben gaan doen is het altijd weer een feestje om aan het werk te mogen en te doen waar ik heel veel plezier aan beleef.

Werk leuk vinden

Je werkt natuurlijk het grootste deel van je leven, besteed een groot deel van je tijd op de werkvloer met je collega’s. Daarom  is het van groot belang dat je uit vindt welk werk je het leukst vindt om te doen. Misschien doe je al het werk wat je heel erg leuk vindt, maar mocht je nog geen idee hebben wat je leuk vindt om te doen dan is het goed om te uit te vinden. De simpelste manier om dit te doen is door je voor te stellen dat je kunt toveren.  Je stelt je gewoon voor dat je in een ideale wereld bent waarin jij alles kunt doen wat je maar wilt. Vervolgens zoom je dan in op het werk gedeelte van deze ideale wereld en kijk je welk werk je daar precies aan het doen bent. Als het goed is ben je op deze manier snel achter jouw droom baan of werk.

Je droom ontdekken

Natuurlijk is ontdekken wat je droom is een goede eerste stap en vervolgens zou het natuurlijk mooi zijn als je gaat kijken hoe je jouw droombaan zou kunnen krijgen. De beste manier om te ontdekken hoe je dit kunt bereiken is door achteraan te beginnen. Je stelt je dus voor dat je jouw droombaan al hebt. Vervolgens kijk je terug hoe je aan deze droombaan gekomen bent. Welke stappen heb je moeten nemen, welke opleidingen heb je moeten volgen en waarin heb je  vaardigheden moeten vergroten. Dit blijf je net zo lang doen tot dat er kleine behapbare stukjes uitkomen die je eenvoudig kan beginnen uit te voeren. Zo kun je stap voor stap richting de leukste baan gaan die je maar hebben kunt.

Hoe word je NLP coach?

Het beroep van coach heeft een enorme aantrekkingskracht. Het idee andere mensen te kunnen helpen spreekt veel mensen aan. Het maakt niet of het om werk of privé situaties gaat, als je mensen helpt hun persoonlijke situatie te verbeteren geeft dat een enorm goed gevoel.  Een van de beste manieren om mensen snel naar verbetering te helpen is het geven van korte intensieve NLP sessies waarin je mensen leert om meer grip te krijgen op emoties zoals zelfvertrouwen, ontspanning, of innerlijke kracht.

De manier om NLP coach te worden is als volgt: Je begint met het volgen van de NLP practitioner opleiding. Deze opleiding volg je voor jezelf en je eigen ontwikkeling dus hierin leer je alle NLP technieken uitstekend op jezelf toepassen zodat je jouw eigen situatie kunt verbeteren en kunt groeien als persoon. Na de opleiding ben je in staat om de technieken zowel op jezelf als op andere mensen toe te passen in je eigen omgeving.

Speciaal voor de mensen die coach willen worden organiseer ik na de practitioner opleiding 2 modules waarin je leert coachen met NLP. Daarnaast leer je hoe je een eigen praktijk kunt starten en meer dan genoeg klanten kunt krijgen om succesvol te worden  als coach. De modules zijn optioneel en gratis bij de NLP practitioner opleiding.
Lees meer over de NLP coach opleiding op de volgende pagina: NLP coach opleiding

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.