U bent hier: Home Columns Trainen in je goed voelen

Trainen in je goed voelen

Op dit moment ben ik in de USA en volg ik een aantal verdiepingstrainingen bij de grondlegger van NLP. De eerste drie dagen training gingen over het beter communiceren met mensen om je heen. Daarna hadden we een dagje pauze en nu gaan er zes dagen over je leren goed voelen door middel van eenvoudige technieken.  Zo leer je bijvoorbeeld hoe je jezelf beter kunt motiveren, meer zelfvertrouwen kunt krijgen of dieper kunt ontspannen.

Eigenlijk zijn de dingen die je met NLP leert dingen waar iedereen mee te maken krijgt in z’n leven. Iedereen communiceert met andere mensen tenzij je ergens in je eentje in de jungle woont. We communiceren ook  nog eens op ontelbaar veel verschillende manieren tegenwoordig. Telefoon, e-mail, internet, whatsapp en ga zo maar door. Hoe meer manieren er komen om te communiceren, hoe belangrijker het is dat je dit heel goed leert doen. In onze formele educatie is gek genoeg bijna niks opgenomen over hoe je dit doet.  We moeten ons beroepen op onze opvoeding en maar hopen dat onze ouders ons de juiste skills aan leren.

Als het gaat over je goed voelen dan is er nog minder opgenomen in ons schoolsysteem. Niemand leert op school hoe hij zich goed kan voelen zonder reden. Sterker nog: op school laten ze ons geloven dat we ons alleen goed mogen voelen als we een goede opleiding doen, goede cijfers halen en uiteindelijk een goede baan krijgen. Het vreemde is dat die goede gevoelens dus altijd ergens van afhankelijk zijn. En  datgene waar ze van afhankelijk zijn, is nooit in het nu, maar altijd in de toekomst. Je bereikt het dus nooit helemaal.

Juist om die reden focussen we er met NLP op om je te leren goed te voelen zonder enige aanleiding. Je hoeft dus niks anders te doen dan gewoon te leren hoe je je eigen brein zo kunt sturen dat goede gevoelens zoals ontspanning, zelfvertrouwen en motivatie heel natuurlijk ontstaan zonder dat je er iets voor hoeft te bereiken of doen.

Om kennis te maken met een van de verschillende onderdelen van NLP organiseer ik laagdrempelige eendaagse workshops. Elke dag behelst een specifiek onderwerp. De dagen kosten allemaal 117,- euro per dag en duren van 10:00 uur tot 17:00 uur.