U bent hier: Home Columns Tijd voor ontspanning

Tijd voor ontspanning

Ik hoop dat je heerlijk hebt kunnen genieten van het zonnetje de afgelopen dagen. Het afgelopen paasweekend voelde voor mij alsof heel Nederland een grote zucht slaakte. Eindelijk even uitrusten in het zonnetje. Even tijd voor jezelf en voor elkaar. Wij hebben afgelopen weekend maar liefst drie keer gebarbecued bij vrienden en familie. Alsof we iets goed te maken hadden. De zon doet iets bijzonders met ons. We gaan allemaal naar buiten, glimlachen naar elkaar en zeggen elkaar opeens vrolijk gedag op straat.

‘Het voorjaar is een heerlijke tijd om bezig te zijn met jezelf en je persoonlijke ontwikkeling’

Terwijl de natuur aan het groeien en bloeien is, doen wij dat ook. Het voorjaar is een heerlijke tijd om bezig te zijn met jezelf en je persoonlijke ontwikkeling. Ik zie het alleen al aan het aantal inschrijvingen voor de trainingen en aan de grote hoeveelheid boeken die de afgelopen maanden besteld zijn. Overal om mij heen zie ik mensen bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling. Het voorjaar geeft ons energie om nieuwe dingen te gaan ondernemen.

Je kan die energie, die het voorjaar met zich meebrengt mooi gebruiken om nieuwe projecten in beweging te brengen. Zo ben ik de afgelopen dagen bezig geweest om een beginnetje te maken met het schrijven van een nieuw boek! Misschien bruisen er ook ideeën ook bij jou door je hoofd en het voelt heerlijk om die ideeën nu om te zetten in iets concreets. Ook lekker fysiek bezig zijn voelt heerlijk met dit weer. Wandelen, hardlopen, fietsen en (buiten) zwemmen. Allemaal manieren om de voorjaarsenergie lekker door je lijf te laten stromen.

Misschien wordt het nu een paar dagen een beetje regenachtig, maar de natuur ontwikkelt gewoon door. Regen zorgt voor groei. Ik hoop dat je een mooie voorjaarstijd hebt en dat je de energie gebruikt om te doen waar je blij van wordt.

Groeten,

Robin

Lees meer van Robin: