U bent hier: Home Columns Stoppen met piekeren

Stoppen met piekeren

PiekerenDe laatste tijd krijg ik steeds vaker vragen van mensen die zich zorgen maken over de toekomst.  Mede door de economische situatie en andere negatieve berichten uit de media laten mensen zich inspireren om een zo rampzalig mogelijk beeld te maken van wat er allemaal mogelijk zou zijn. Het resultaat is dat mensen zich onzeker en naar voelen zodra ze aan de toekomst denken.  Het is goed om je te realiseren dat deze rampenvoorstelling van de toekomst niets anders is dan een illusie.

Ten eerste is het bijna onmogelijk om exact te voorspellen wat er gaat gebeuren in de toekomst.  Je kunt op basis van gebeurtenissen van de afgelopen tijd wel een soort schatting maken van wat er gaat gebeuren de aankomende tijd, maar je weet het nooit helemaal zeker. Het blijft altijd gissen en fantaseren.  Als je dan toch aan het gissen en fantaseren bent, kun je beter je brein trainen een zo mooi mogelijk beeld te fantaseren over de toekomst.  Als je dat doet heb je meer kans dat je vervolgens ook de acties gaat ondernemen die bij het mooie toekomstbeeld horen en voor je het weet wordt de kans groter dat dit positieve toekomstbeeld werkelijkheid wordt.

Ten  tweede is het goed om dat wat er gaat gebeuren los te leren koppelen van emoties. Als het een tijdje tegenzit in ons leven hebben we al snel de neiging om onszelf te identificeren met de situatie en te gaan denken dat het volkomen terecht is om ons slecht te voelen.   Binnen NLP gaan we er vanuit dat iedereen diep van binnen vredig, ontspannen en liefdevol is. Dit is dan ongeacht de situatie waarin je je bevindt.  Dus ook al komt er een periode aan waarin het allemaal een beetje tegen zit, dan kun je jezelf nog steeds trainen om je goed te blijven voelen.  Dit is niet altijd makkelijk, maar als je er dagelijks in traint om je goed te voelen door bijvoorbeeld NLP technieken  toe te passen dan word je er vanzelf steeds beter in.

 NLP Practitioner in één dag

Mocht je kennis willen maken met NLP en mijn manier van NLP training geven, dan is deze dag de uitgelezen kans om in een persoonlijke setting aan de slag te gaan.  Tijdens de ochtend leer je om NLP op jezelf toe te passen om meer grip te krijgen op emoties. In de middag gaan we aan de slag om je te leren hoe je NLP gebruikt in je communicatie met andere mensen.

Je leert:

  • Hoe je een negatief gevoel stopt en vervangt door een goed gevoel
  • Het gebruik verankeren om je langer goed te voelen.
  • Jouw doelen bereiken door middel van tijdslijnen
  • Je onbewuste gebruiken om sneller te leren
  • Je communicatie naar een hoger niveau tillen
  • Je communicatie gebruiken om meer te bereiken

Jouw bijdrage voor deze dag is 117,- euro inclusief de NLP oefen cd en wordt gehouden op verschillende data. Meer informatie en aanmelden kan via de volgende pagina:
NLP Practitioner in één dag 

Mocht je niet naar de dag willen komen, maar thuis vast met wat NLP technieken willen oefenen, dan kan je de NLP oefen CD ook los bestellen voor 23,95 via de volgende pagina:
NLP oefen CD

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.