U bent hier: Home Columns Steeds meer jezelf worden

Steeds meer jezelf worden

Een van de leukste onderdelen van mijn werk vind ik, dat mensen steeds meer zichzelf worden. Na het volgen van een training of het beoefenen van de technieken in de praktijk merken mensen dat het steeds makkelijker is om zich zonder reden gewoon heel erg goed te voelen. Het mooie van NLP is dat het zo praktisch toepasbaar is en dat daardoor vrijwel iedereen het begrijpt. Een belangrijk onderdeel daarbij is dat je ervoor zorgt dat NLP een onderdeel van je systeem wordt waarmee je elke dag werkt. In de praktijk blijkt gelukkig dat dit zo makkelijk is dat het na verloop van tijd vanzelf gaat.

Andere mensen tevreden stellen

Veel mensen maken zich zorgen over wat andere mensen over ze zullen denken wanneer ze bepaalde dingen doen. Het maakt dan niet uit of het gaat om collega’s, vrienden of de buren. Het lastige hiervan is dat het eigenlijk onmogelijk is om iedereen tevreden te stellen. Hoe vaak je het ook probeert er zullen altijd weer mensen zijn die een andere mening hebben over wat je doet. Vandaar dat het vooral heel belangrijk is om te leren je eigen koers te varen en te doen wat jezelf echt leuk vindt.
De makkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen is door elke dag even stil te staan bij jezelf. Elke dag tijd door te brengen met iets wat jij heel erg leuk vindt om te doen zoals het uit oefenen van een hobby of een sport. Het zijn namelijk precies die momenten waarop jij helemaal lekker in je vel zit. Die momenten kun je gebruiken om jezelf te laten groeien. Zo word je elke keer dat je bezig bent wat je echt heel leuk vindt een beetje meer jezelf.

Meditatie technieken

Een andere goede methode om meer contact te krijgen met jezelf is het oefenen in meditatie technieken. De makkelijkste techniek is het focussen op je ademhaling terwijl je met je ogen dicht op een stoel zit. Je zult merken dat je aandacht na enkele seconden weer wordt afgeleid van je ademhaling en de oefening is dan om dit op te merken en weer terug te gaan naar je ademhaling. Houdt je dit tien minuten vol, dan zul je merken dat je daarna een soort ontspannen en relaxt gevoel en een beetje meer jezelf bent.

NLP en Meditatie

Tijdens deze één daagse workshop gaan we op ontspannen wijze leren hoe je meditatie kunt toepassen om steeds meer jezelf te worden. Je leert je bewust worden van jezelf en van hieruit je innerlijke kracht te laten groeien. Je leert om de meningen van andere mensen buiten jezelf te laten en om jezelf te vullen met je eigen positieve energie. Doordat ik NLP en meditatie met elkaar gecombineerd heb leer je snel en ontspannen op een humoristische manier. Je krijgt bovendien een gratis CD bij de workshop die je helpt om de meditatie technieken thuis verder aan te leren.
Lees meer op de volgende pagina:
NLP en meditatie

P.S.
Wil je echt die positieve verandering in je leven waar je al zo lang naar verlangt? kijk dan naar de
NLP Practioner opleiding

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.