U bent hier: Home Columns Richard Bandler in Amsterdam

Richard Bandler in Amsterdam

Bedankt voor het lezen van weer een nieuwe versie van deze NLP nieuwsbrief. Het grappige is dat iedere keer bij het schrijven van deze nieuwsbrief ik mij bedenk hoe jij als lezer deze nieuwsbrief zult begrijpen. Misschien heb je bijvoorbeeld wel eens van NLP gehoord of gelezen doordat je deze e-mails al vaker hebt ontvangen. Het zou natuurlijk ook kunnen dat je nog helemaal niets van NLP weet omdat je pas net bent ingeschreven.  Toen ik met NLP begon wist ik er eigenlijk niet meer van dan de advertenties die ik wel eens in de krant zag staan over Neuro Linguistisch Programmeren en dat je daar gelukkiger van zou worden.

In Amerika

In die tijd werkte ik als account manager en dacht ik dat NLP mij zou helpen om nog beter te communiceren met mijn klanten.  Ik schreef mij in voor een NLP training hier in Nederland en vol verwachting luisterde ik naar de trainer die begon te vertellen over  NLP. Al op de eerste dag sprak de trainer over een man uit Amerika die NLP bedacht heeft, ene Richard Bandler. Hij sprak over die man alsof hij een genie was en hoe meer hij er over praatte hoe benieuwder ik werd. Deze man zou in staat zijn om hele zalen mensen tegelijk NLP te leren op een niveau dat ongekend was. Mensen zouden na 3 dagen training als herboren terugkomen en vol kracht en energie nog meer leven dan ze ooit gedaan hadden. Bovendien zouden ze beter worden in communicatie met anderen en gelukkiger zijn dan ooit te voren. Sceptisch als ik was geloofde ik hier weinig van maar mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld.

Via internet ben ik op zoek gegaan in Amerika naar deze mysterieuze genie. Al snel kwam ik er achter dat hij nog steeds trainingen gaf en ik besloot mij in te schrijven en naar Amerika te vliegen. Je kunt je voorstellen dat dit een hele onderneming was. Een vliegticket boeken naar Amerika met een hotel en je inschrijven voor een training waarvan je geen idee had wat het zou brengen.  Eenmaal in de trainingszaal aangekomen kwam er een man binnen die er uit zag als een soort medicijnman in een pak, wandelend met een stok door de gang heen. Ik weet nog dat ik dacht, het zal mij benieuwen wat die man mij gaat leren.

Weg met de twijfels

Vanaf het moment dat hij begon te praten waren al mijn twijfels weg en merkte ik meteen wat een enorme wijsheid deze man met zich mee brengt. Zijn unieke kennis van het menselijk denken en voelen zorgden ervoor dat ik opeens het gevoel kreeg met de minuut zelf wijzer te worden. Vol humor en enthousiasme vertelde hij hoe makkelijk het kan zijn om je eigen brein te besturen. Vol van inzichten en momenten van heerlijke goede gevoelens bleef ik die dagen met training volgen.  Toen ik na een paar dagen naar buiten ging had ik het gevoel een ander mens te zijn. Stilletjes bedankte ik de trainer die zo vol enthousiasme over hem had verteld.

In de loop der jaren heb ik steeds mensen verteld dat het absoluut de moeite waard zou zijn hem eens op te zoeken. Mensen vinden dat vaak een goed plan maar de reis naar Amerika houdt ze toch tegen. Mijn vreugde is dan ook groot dat Richard Bandler besloten heeft een 3 daagse training te houden bij ons hier in Amsterdam. Iedereen krijgt nu de kans hem eens van dichtbij mee te maken en te leren van hem persoonlijk.

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.