U bent hier: Home Columns NLP om je leven te verbeteren

NLP om je leven te verbeteren

Toen ik zelf met NLP begon was er eigenlijk niets mis met mijn  leven. Ik werkt als account manager, verdiende een mooi boven modaal inkomen en had een grote dure lease auto om mee naar onze privé parkeer garage in Amsterdam te rijden.  Mijn leven bestond uit zo’n 60 uur per week werken, daarnaast een beetje rond hangen in de chique buurten van Amsterdam om tegen zogenaamde vrienden te vertellen hoe goed het mij ging. Je hoort het al, niks mis mee dus…. of toch wel?

Ondanks dat uiterlijk alles goed leek te gaan voelde ik mij van binnen vaak een wrak. Zeker omdat ik het type ben wat  graag in alle situaties goed over wil komen was ik voornamelijk bezig de buiten wereld te laten zien dat het heel goed met mij ging, van binnen was het vaak een ander verhaal. Soms kwam ik na een dag hard werken thuis, dan voelde ik mij leeg en vermoeid en had ik nergens meer zin in. Ik dacht dit niet meer dan normaal was, ik zag het overal om mij heen.

NLP in je leven integreren

Toen ik met NLP begon ontdekte ik dat mensen die NLP gebruikten in hun leven meer energie hebben, meer de dingen doen die ze echt leuk vinden en bovendien vaak een betere carrière hebben. Ik besloot NLP op zo’n zelfde manier in mijn leven te gaan toepassen. Langzaam aan merkte ik dat er dingen begonnen te veranderen, soms in een richting die heel anders was dan ik van te voren had bedacht.
Binnen 8 maanden nadat ik hiermee begonnen was, was alles anders geworden. Mijn relatie met mijn vriendin was veel beter geworden. Het werk waar ik vroeger 60 uur per week druk mee was duurde nu nog maar 3 dagen van 8 uur in de week en ik haalde betere resultaten dan daarvoor. Langzaam aan begonnen de vrienden die echt vrienden zijn meer naar de voorgrond te treden, de “nep” vrienden verdwenen uit zicht en daardoor kon ik steeds meer mijzelf zijn en doen wat mij werkelijk plezier geeft.

Mindsport

Nu klinkt bovenstaande verhaal misschien alsof NLP een soort magische pil is die je kunt nemen waardoor opeens alles anders wordt in je leven. Dat is gelukkig niet waar. Je kunt NLP het beste zien als een activiteit, zoals bijvoorbeeld een sport. Wanneer je met een sport begint, leer je in eerste instantie om heel bewust de bewegingen te maken zodat je er goed in kunt worden. Na verloop van tijd, worden deze bewegingen langzaam onbewust zodat je er niet meer over hoeft na te denken. Je kunt dan bewust weer met nieuwe elementen van de sport aan de slag en zo word je er stapje voor stapje steeds beter in.

Het voordeel van NLP ten opzichte van sport is dat je met NLP ook onbewust getraind kunt worden. Tijdens de training leer je dus zonder dat je er bewust heel veel moeite voor hoeft te doen. Dat zorgt ervoor dat je met een relaxt en ontspannen gevoel de deur weer uit stapt en dat je vervolgens wel zelf lekker aan de slag gaat om dingen te bereiken die je wilt.

Ontdek de kracht van NLP

Als je al lange tijd tegen bepaalde dingen aanloopt in je leven, die je tegenhouden om het leven te hebben dat je werkelijk wilt  dan kan dit soms enorm frustrerend zijn. Vaak kom je er zelf niet helemaal uit. Wat je nodig hebt is een paar duidelijke technieken en doelstellingen zodat je die als leidraad kunt gebruiken om zelf aan de slag te gaan.
Tijdens deze 3 daagse training leer je:

  • Een einde te maken aan (on)bewuste angst en onzekerheid die je tegen houden om te bereiken wat je wilt.
  • Je onbewuste doelen ontdekken en ze in lijn brengen met bewuste doelen.
  • je angst voor de toekomst te doorbreken en om te zetten in persoonlijke kracht
  • negatieve overtuigingen omzetten in krachtige overtuigingen voor de toekomst

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.