U bent hier: Home Columns NLP en meditatie

NLP en meditatie

Recent wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat meditatie al op veel kortere termijn positieve veranderingen aanbrengt in je brein dan ze aanvankelijk dachten. Al binnen 8 weken zijn de veranderingen in je brein waar te nemen op meetapparatuur. 8 weken is natuurlijk al erg snel om positieve veranderingen te kunnen waarnemen. Toch is het effect nog veel sneller voor jezelf waarneembaar wanneer je NLP gebruikt om meditatie aan te leren. Als je dit op de goede manier aanleert, is het effect al waarneembaar binnen een paar minuten.

De belangrijkste reden dat veel mensen mediteren lastig vinden is omdat ze het idee hebben dat ze nergens meer aan mogen denken. Nergens aan denken is behoorlijk lastig. Hoe meer je probeert nergens aan te denken hoe meer je alleen maar heel veel denkt dat je niets mag denken en dus bereik je precies het tegen overgestelde. Het is veel belangrijker om te leren op de juiste manier te denken, namelijk met een positieve richting.

Altijd zon

Een leuk experiment in deze wintermaanden is bijvoorbeeld om de aankomende tijd terwijl je over straat loopt steeds te denken dat je een soort eigen magische zon hebt die je overal waar je heen gaat verwarmt en vult met positieve energie. Je hoeft hier geen heel duidelijk beeld van te maken, maar stel je gewoon voor dat er een mooie warme zon boven je hoofd staat te schijnen die jou steeds maar blijft verwarmen. Als je dit goed doet, zul je merken dat je meteen een lekker behaaglijk gevoel krijgt wat je overal mee naar toe kunt nemen.  NLP en meditatie

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.