U bent hier: Home Columns NLP als manier van leven

NLP als manier van leven

Afgelopen Zondag was de laatste dag van NLP Master Practitioner opleiding. De deelnemers aan deze opleiding waren allemaal mensen die ooit begonnen als NLP practitioners. Mensen met verschillende achtergronden, uit de uithoeken van Nederland verzamelden zich om hun leven een nieuwe wending te geven. Nu ze de Master Practitioner hebben afgerond zijn ze stuk voor stuk positief verandert. Ik kon ze dan ook vol trots hun NLP Master Practitioner certificaat overhandigen.Voordat zo’n training begint ben ik altijd benieuwd wat NLP voor effect op mensen heeft. Soms veranderen mensen compleet als persoon, in wie ze echt willen zijn.

NLP

NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren. Dat wil zeggen dat je breinprocessen verandert door taalpatronen te gebruiken. Toch is NLP veel meer dan alleen een set technieken. NLP is een attitude die je jezelf aanmeet waarmee je intolerant wordt tegen negatieve gevoelens. Daarnaast ga je zelf steeds meer positiviteit uitstralen waardoor je leven een stuk aangenamer wordt.

Communicatie en NLP

Communicatie, wat betekent communicatie eigenlijk? In NLP hebben we daar een eigen kijk op. Je wordt je bewust van allerlei taalpatronen die je al gebruikt en leert daarvoor effectievere taalpatronen in de plaats te stellen. Doordat je eerst leert je interne emoties zo te sturen dat ze voor je werken spreek je ook het onbewustzijn aan in je communicatie. Dit resulteert in een betere manier van communiceren met collega’s, vrienden, relaties, ouders enzovoort. Het is dan ook niet voor niks je hele omgeving profiteert van jouw nieuwe vaardigheden.

Nadat we gisteren met vlag en wimpel geslaagd waren als NLP-practioner heb vandaag als een roes ervaren, vol van positieve emoties en noch nagenietend van de geweldige cursus.
Ik kijk hier nu al op terug als het moment waarop mijn leven blijvend is veranderd. De opleiding kwam op het juiste moment in mijn leven. Het moment waarop ik zelf weer de verantwoording nam om de sturing van mijn eigen leven terug in eigen handen te nemen.
Jan

De beste manier om goed te worden in NLP is door er veel mee te oefenen. Tijdens de NLP Practitioner opleiding zijn we dan ook veel aan het oefenen met de geleerde technieken. Dit zorgt ervoor dat je brein vanzelf de nieuwe patronen op pikt en het na verloop van tijd vanzelf gaat doen In september start er een nieuwe NLP practitioner opleiding. Als je benieuwd bent of deze opleiding iets voor jou is kun je eens langs komen voor een verkennend gesprek. Samen kijken we dan of de opleiding past bij wat jij wilt.

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.