U bent hier: Home Columns Nederlandse bescheidenheid

Nederlandse bescheidenheid

In Nederland staan we bekend om onze bescheidenheid en onze nuchterheid. Veel Amerikanen zijn precies het tegen over gestelde; ze zijn vaak trots op wie ze zijn en overdrijven hierbij naar hartenlust. De meeste Nederlanders vinden dit maar vreemd en overdreven omdat ze zelf niet zo zijn.Tijdens het geven van een presentatie kunnen de eigenschappen van Amerikanen echter goed van pas komen.

Als je van binnen een trots gevoel voelt over het onderwerp waar je verstand van hebt, dan komt dit je presentatie ten goede. Het gevoel dat je binnen hebt, straal je naar buiten toe uit. Er is hoogstwaarschijnlijk een goede reden dat ze juist jou gevraagd hebben om die presentatie te geven. Dat betekent dus dat je verstand hebt van het gene waar je over praat en dat mag je laten merken tijdens het presenteren.

Het resultaat van uitbundiger zijn is dat het publiek waarvoor je spreekt zich enthousiast gaat voelen over het onderwerp waar je over spreekt. Dat is natuurlijk precies wat je wilt bereiken met je presentatie. Ooit hoorde ik een Amerikaan de slechte jaarcijfers presenteren van het bedrijf waar ik destijds voor werkte. Gek genoeg wist hij het zo goed te brengen dat iedereen gemotiveerd en vrolijk de presentatie verliet, om er vervolgens een beter jaar van te maken.

Nieuwe workshop: “Overwin je spreekangst”

Deze workshop van één dag leert je om een start te maken met het oplossen van je angst voor spreken in het openbaar. Je leert krachtige technieken om je spreekangst te elimineren en om te zetten zelfvertrouwen. Daarna gaan we direct aan de slag om op ontspannen wijze de geleerde technieken in de praktijk te brengen. Uiteraard doen we alleen oefeningen waar jij je volkomen ontspannen en veilig bij voelt. Het resultaat is dat je al een stuk beter bent in je ontspannen tijdens presentaties en dat je genoeg manieren kent om jezelf te blijven ontwikkelen.
Lees meer informatie of schrijf je in op de volgende pagina:
Overwin je spreekangst

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.