U bent hier: Home Columns Na zon komt regen schijnt

Na zon komt regen schijnt

De afgelopen dagen waren weer een typisch voorbeeld van het Nederlandse weer. Zaterdag was ik op een buiten feestje en daar was de stemming niet bepaald vrolijk doordat iedereen door de modder moest wandelen. Zondag scheen de zon de hele dag en was de stemming overal een stuk beter. Vervolgens bleek het maandag voor een groot deel ook weer goed weer te zijn maar toen moesten de meeste mensen werken. Daarna werd er dinsdag noodweer voorspeld en dit zorgde ervoor dat veel mensen weer in de stress belanden. Het grappige is dat iets simpels als het weer in alle bovenstaande gevallen voor veel mensen bepaald hoe ze zich voelen in een situatie. Op zich logisch zul je zeggen, maar wel onhandig. Zeker in Nederland!

Je leren goed voelen

Precies om die reden gaat een groot deel van moderne NLP over je leren goed voelen. Met goed voelen bedoelen we dan zelfvertrouwen, vrolijkheid, ontspanning, kracht, energie, rust, motivatie en nog veel meer krachtige staten van bewustzijn die je kunnen helpen om het leven te krijgen dat je verdiend. Als ik je vraag of jij je goed zou willen voelen, zomaar zonder dat daar aanleiding voor is. Dan zul je waarschijnlijk zeggen: “ja graag, maar hoe dan?” Het antwoord hierop is precies waar moderne NLP over gaat. Je zou kunnen zeggen dat het een handleiding is om voor een mooi, succesvol en gelukkig leven.

Dat NLP zo goed werkt blijkt iedere keer weer uit de hoeveelheid enthousiaste reacties die ik krijg nadat mensen een NLP opleiding gevolgd hebben. Mensen gebruiken de aangeleerde technieken letterlijk om hun eigen leven te verbeteren. Je zou kunnen zeggen dat moderne NLP een activiteit is waar je steeds beter in kunt worden door er veel in te oefenen. Het mooie is dat het oefenen na verloop van tijd overgaat in onbewust gedrag. Dat wil eigenlijk simpelweg zeggen dat jij je automatisch goed begint te voelen, gewoon omdat je brein het patroon begint te herkennen.

NLP practitioner opleiding

De aankomende tijd staan er weer verschillende NLP opleidingen op het programma. Voor sommige mensen is de zomervakantie de aangewezen periode om mee te doen met een NLP opleiding juist omdat ze zich in deze periode extra op willen laden. Een NLP opleiding voelt als een vakantie waarin je voorgoed vakantie neemt van oude gewoontes. Het is heel ontspannen en relaxt om de training te volgen, juist omdat je steeds bezig bent met je goed voelen en het steeds beter worden in NLP. Je kunt meer lezen op de volgende pagina: NLP Practitioner opleiding

P.S. Ben je van plan om mee te doen met de NLP master practitioner opleiding, dan staat er voor dit najaar een bijzondere master practitioner op het programma. Als onderdeel van de training komt er een bijzondere gast trainer training geven op het gebied van stemgebruik en beïnvloeding. De plaatsen vullen snel op. Dus als je erbij wilt zijn, schrijf je dan op tijd in: NLP Master practitioner opleiding

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.