U bent hier: Home Columns meer persoonlijke vrijheid

meer persoonlijke vrijheid

2009 is begonnen. Hiermee is behalve een nieuw jaar ook een nieuwe periode aangebroken van je leven. Aan het eind van elk jaar blik je terug op welke dingen je afgelopen jaar hebt geleerd en kijk je terug naar de leuke herinneringen, de successen en de momenten waarop je als persoon bent gegroeid. Nu je 2008 hebt afgesloten is het tijd om aandacht te gaan besteden aan het nieuwe jaar. Sommige mensen plannen al ver van te voren goede voornemens voor het komende jaar. De meeste van die voornemens zijn nu – zo begin januari – al weer op hun retour.

Persoonlijke ontwikkeling

Als je de keuze hebt gemaakt om jezelf persoonlijk te ontwikkelen is dat iets wat je elke dag opnieuw doet. Het is dus geen keuze die je eens per jaar maakt en vervolgens weer vergeet. Het is goed om de keuze te maken om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Op welke manier je dit doet kun je natuurlijk zelf bepalen. Sommige mensen lezen boeken andere mensen mediteren of volgen workshops. Het is dan goed om altijd in je achterhoofd te houden dat het vooral gaat om het optimaliseren van jouw leven. Je hoeft dus niet te wachten tot er echt iets met je aan de hand is, je kunt al beginnen zodra je het gevoel hebt dat er meer uit je leven te halen valt. Hiermee zorg je ervoor dat je meer persoonlijke vrijheid creëert om de dingen te doen die je echt leuk vindt.

NLP is dan ook vooral een methode om meer persoonlijke vrijheid te creëren. Hoe goed dit werkt blijkt wel uit de enthousiaste reacties die ik kreeg naar aanleiding van de laatste NLP Practitioner Training.

“Ik kijk hier nu al op terug als het moment waarop mijn leven blijvend is veranderd. De opleiding kwam op het juiste moment in mijn leven. Het moment waarop ik zelf weer de verantwoording nam om de sturing van mijn eigen leven terug in eigen handen te nemen”
Jan
“Na dit eerste weekend bezocht ik een banenbeurs en tot mijn eigen verbazing genoot ik daar enorm van. Ik stond mijzelf daar te verkopen alsof ik het dagelijks deed. Het resultaat waren een aantal mooie contacten die wat konden gaan worden. En later werd dat er ook 1 want ik kreeg een tijdelijke baan!”
Herman

Voor de volledige reacties kijk op reacties NLP practitioner opleiding
Nu is het niet zo dat NLP het leven van deze mensen heeft veranderd, dat hebben ze zelf gedaan. NLP is als het ware de handleiding die ze daarvoor gebruikt hebben. De beste manier om NLP te ervaren is verreweg door het volgen van een workshop of training. Niet iedereen volgt gelijk de NLP Practitioner Training. Sommige mensen volgen eerst een workshop van een dag en besluiten dan op welke manier ze verder gaan.

NLP Practitioner Opleiding

De NLP practitioner opleiding is een training die gaat over jou. Als je in je leven meer wilt genieten en op een betere manier wilt leren grip te krijgen op emoties kun je hier al je energie in kwijt. Je leert beter te communiceren met anderen en in de eerste plaats met jezelf. Doordat je jezelf steeds meer bewust wordt van jouw innerlijke kracht leer je deze te gebruiken om het leven te creëren wat je wilt. Het maakt niks uit wat je doet in het dagelijks leven. De laatste NLP groep bestond uit: een directeur, een politieagent, een trainer, een kwaliteitscontroleur, een werkloze, een coach, een manager etc. Iedereen heeft op zijn/haar eigen manier de NLP practitioner training gebruikt. Wil je meer lezen over de inhoud van de opleiding ga dan naar:
Nlp practitioner opleiding

Wil je liever eerst ervaren wat NLP precies is en wat het zo leuk maakt, kom dan naar de NLP Practitioner in één dag workshop. In deze workshop maak je kennis met NLP en behandelen we in vogelvlucht alle NLP technieken, zodat je een duidelijk beeld hebt van wat NLP is en ook hoe jij het in jouw eigen leven kunt toepassen. Wil je hier meer over lezen kijk dan op:
NLP Practitioner in 1 dag

Wat je ook besluit te doen, ik wens je veel persoonlijke groei toe. Zodra je ontdekt hebt dat persoonlijke ontwikkeling het mooiste is waar je aan kunt werken, zul je zien dat met dit besef je dag na dag begint te groeien. Maak er wat moois van!

P.S.

Speciaal voor mensen met spreekangst heb ik een nieuw gratis rapport geschreven, zodat je meer kunt lezen over hoe je spreekangst kunt stoppen. Om een proef versie van het gratis rapport op te vragen ga je naar:
Spreekangst

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.