U bent hier: Home Columns makkelijk ontspannen

makkelijk ontspannen

Veel mensen vragen mij naar meer makkelijke manieren om op een leuke manier te ontspannen. De meeste mensen hebben tenslotte in hun doordeweekse werkweek niet altijd even veel tijd om goed te ontspannen. Toch is ontspannen met een beetje oefening makkelijker dan je denkt. Ik weet natuurlijk niet precies welke dingen jij leuk vindt om te ontspannen maar het is goed om je te realiseren dat wanneer je bijvoorbeeld in het weekend dingen doet die jij als relaxt en ontspannen ervaart je de herinneringen van deze momenten voor altijd met je meeneemt.

Herinneringen terug halen

Hoe maak je op een later tijdstip weer gebruik van deze herinneringen? Voordat ik je hier een goed antwoord op kan geven is het goed om te weten dat onze waarnemingen doen door middel van onze zintuigen en dan vooral door horen zien en voelen. Wanneer je bijvoorbeeld een leuke vakantie hebt meegemaakt en hieraan terug denkt is het goed om je weer voor te stellen met wie je was, welke muziek er gedraaid werd en hoe jij je op dit moment voelde.
Hoe meer je terug denkt aan de vakantie hoe meer je kunt ervaren dat een ontspannen gevoel weer bij je terug komt.

Het is altijd goed om voldoende leuke momenten in je leven te hebben en daarom ben ik er een groot voorstander van dat je op je vrije momenten dingen gaat doen waar je veel plezier aan beleefd. Hoe je dit precies invult is natuurlijk aan jou maar wanneer je een lijstje maakt met leuke dingen die je wilt gaan doen heb je altijd iets om naar uit te kijken. Op deze manier maak je jouw werk week nog leuker doordat je continue een leuk vooruitzicht hebt.

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.