U bent hier: Home Columns Los je problemen op met NLP?

Los je problemen op met NLP?

Soms vragen mensen wat NLP nu precies is en hoe zij hier in hun leven een voordeel mee kunnen behalen. Om één en andere duidelijk te maken heb ik onderstaand een onderverdeling gemaakt van hoe je NLP kunt gebruiken om je leven te verbeteren.

Deel 1: problemen oplossen

Dit gedeelte gaat ovet het oplossen van problemen. Je kunt hierbij denken aan psychische klachten zoals angst of onzekerheid. De traditionele hulp verlening heeft vaak een hele andere blik op hoe je met dit soort zaken om dient te gaan. NLP ziet goede gevoelens zoals zelfvertrouwen vooral als een vaardigheid. Net zoals met elke vaardigheid kun je hier dus, door er in te trainen heel erg goed in worden. Er zijn een aantal manier waarop je hier goed in kunt worden.

manier 1 – persoonlijke coaching
Tijdens persoonlijke coaching leer je om snel een einde te maken aan de slechte gevoelens door zelf te trainen in de vaardigheden die NLP daarvoor kent. Samen met een NLP coach ga je aan de slag om deze vaardigheden aan te leren. Je merkt daar bij direct resultaat. Het is als het ware alsof je voor het eerst op de fiets stapt en langzaam maar zeker leert fietsen. Net zoals bij elke vaardigheid word je er vooral goed in door het veel te doen. Nadat je in een coaching gesprek hebt geleerd hoe het moet en dit hebt ervaren ga je zelf aan de slag om er heel goed in te worden. Je traint zo om meer zelfvertrouwen te krijgen, meer te ontspannen of  gewoon om een stuk lekkerder in je vel te zitten.
Je leest meer over persoonlijke coaching op deze pagina: Persoonlijke coaching

manier 2 – een probleem oplossende workshop volgen.
Een workshop volgen  is een goed idee wanneer je het prima vindt om in een groep te leren. Het voordeel is dat je behalve van mij als trainer, ook leert van andere cursisten. Je oefent samen de nieuwe technieken en kunt meteen merken dat je je lekkerder begint te voelen. Dit zijn bijna altijd hele ontspannen dagen waarin je krachtige technieken leert om je snel beter te voelen. Natuurlijk geldt ook na het volgen van een workshop dat het belangrijk is om de geleerde technieken goed te oefenen zodat je snel steeds beter wordt in je goed voelen.

Je leest meer over een dergelijke workshop op de volgende pagina: NLP bij angst en onzekerheid

Deel 2 : je leven optimaliseren.

Met je leven optimaliseren bedoel ikdat je NLP gebruikt om steeds beter te worden in het leven te leven zoals je dat graag wilt doen. Je leert meester te worden van je emotionele leven zodat je precies kunt voelen en denken wat je wilt en wanneer je dat wilt. Doordat je dit onder controle hebt kun je precies gaan doen wat je graag wilt in je leven zodat je steeds meer vrijheid en persoonlijke energie krijgt om vervolgens vol ontspanning te bereiken wat je wilt.

manier 1 – een levensoptimaliserende training volgen.

Dit is simpelweg de meest eenvoudige en krachtige manier om binnen een korte tijd een behoorlijke verandering te creeeren. Deze workshop duurt drie dagen en dit is precies de manier waarop je een behoorlijke impact kunt creeeren op bestaande patronen in je leven. Je leert om oude patronen te doorbreken en te vervangen door krachtige nieuwe. Deze verandering zorgt ervoor dat je eigen ervaring van het leven positief verandert. Mensen ontspannen dieper, krijgen nog meer zelfvertrouwen en bereiken vol ontspannen de doelen die ze willen.
Meer informatie over een dergelijke workshop vind je hier: Ontdek de kracht van NLP

manier 2 – De NLP practitioner opleiding
Dit is verreweg de beste en meest krachtige impuls die je aan je leven kunt geven. Deze opleiding is een verlenging van de optimaliserende workshop en duurt 4 x 3 dagen met elke keer tussen pauzen van een aantal weken. Deze opleiding leert je werkelijk op een diep niveau contact maken met je zelf. Je krijgt hierdoor inzicht in jouw manier van interne en externe communicatie. Je merkt dat je elk blok weer groeit als persoon zodat je in een voortdurende stijgende lijn omhoog gaat. Mensen die mee doen aan deze opleiding hebben altijd een langdurige blijvende verandering in de positieve richting op alle belangrijke levensvlakken.

je leest meer op de volgende pagina: De NLP practitioner opleiding