U bent hier: Home Columns Lief zijn voor elkaar

Lief zijn voor elkaar

Om het werkjaar af te sluiten ben ik samen met mijn vriendin een paar weken op reis geweest naar Cuba. Een prachtige bestemming die al lang op ons verlanglijstje stond. We houden allebei erg van reizen en vinden het tegelijkertijd fijn om tijdens het reizen zo af-en-toe onze (werk)mail en sociale media te checken om een beetje vinger aan de pols te houden hoe de zaken in Nederland ervoor staan. Ook een telefoontje met een klant vind ik altijd leuk om te doen als ik ergens op een mooie vakantiebestemming ben. Ook dit keer hadden we ons er dus op ingesteld dat we vanaf Cuba wel een beetje zouden kunnen blijven werken.Maar toen we eenmaal op reis waren, bleek al snel dat internet een schaars goed was op dit kleurrijke eiland.Om verbinding te maken met internet moesten we ergens op een pleintje midden in een dorp gaan zitten. Dat was namelijk de enige plek waar ze Wifi hadden! We baalden er stiekem enorm van, omdat we ons realiseerden dat we internet veel belangrijker vonden dan we allebei dachten. Geen WhatsApp, geen Facebook, geen mail…  wat een ellende.

Slurpend aan een cocktail je Facebook vrienden missen

De eerste paar dagen voelde het echt vreemd. Echt als afkicken. Opeens hadden we geen afleiding meer. We moesten ons wel overgeven aan helemaal daar zijn en het thuisfront helemaal los laten. Het was echt wennen. We schaamden ons er zelfs een beetje voor. Om tussen de palmbomen aan een cocktail slurpend je Facebook vriendjes te missen. Te gek voor woorden. We wisten wel dat we een beetje verslaafd waren. Maar zo erg?!  Gelukkig begon na het na een paar dagen wat af te nemen. We merkten dat we allebei steeds minder aan onze telefoons of laptops dachten. Ze bleven zelfs de hele dag in de tas zitten. Ik merkte het ook aan mijn gedachten. Het werd rustiger in mijn hoofd. Ik dacht eigenlijk niet zoveel meer aan thuis, aan werk gerelateerde zaken of aan mijn sociale media contacten.

Langzaam werd het rustiger in mijn hoofd
En met dat het rustiger begon te worden in ons hoofd kregen we weer meer aandacht voor elkaar. Om gesprekken te voeren, gewoon samen stil te zijn of te genieten van de mooie natuur. We zagen elkaar opeens weer echt. En behalve met elkaar, voelden we ons ook meer verbonden met de plek. Alsof we er met een groter deel van onszelf aanwezig waren. In plaats van nog met een half (digitaal) been in Nederland te staan, waren we nu echt helemaal daar.

Het mooiste kerstcadeau
Als jij net zo’n fan van je telefoon bent als ik, lijkt het je dan niet een prachtig experiment voor tijdens het kerstdagen? Als iedereen zijn mobieltjes uitzet en alleen maar de hele avond aandacht heeft voor elkaar. Wat is nu een mooier cadeau dan dat je jouw familie, vrienden of geliefden kan geven dan jouw oprechte en volledige aandacht.

Het op-een-na mooiste kerst cadeau
Ken je iemand die bezig is met zijn persoonlijke ontwikkeling en gun je die gene niet alleen een gelukkig kerstfeest maar ook een heel gelukkig leven? Geef dan mijn nieuwe boek cadeau!