U bent hier: Home Columns Jezelf ontspannen presenteren

Jezelf ontspannen presenteren

In ons leven krijgen we met veel situaties te maken waar we in het openbaar zijn. Als je op bezoek gaat bij vrienden, op een verjaardag bent, een vergadering moet voorzitten of een presentatie moet geven. Het zijn allemaal voorbeelden van situaties waarin je contact maakt met andere mensen.
In deze tijd, waarin contact met mensen via internet steeds normaler wordt, zijn we gewend om onszelf te kunnen verschuilen achter tekst, die we versturen via telefoon, e-mail, sms, facebook of twitter. Hoewel het heel vermakelijk kan zijn om op deze manier contact te hebben, missen we vaak de diepgang van normale gesprekken.

Internet relatie

Een tijdje geleden coachte ik een jongen van 21 die al twee jaar een relatie had via internet met een vrouw die hij nog nooit ontmoet had. Inmiddels was het zo normaal geworden om alleen maar via internet contact te hebben, dat echt afspreken een hele hoge drempel was geworden. Zodra hij dacht aan hoe het zou zijn om haar in het echt te zien kreeg hij al de kriebels. Gelukkig kent NLP standaard technieken om dit soort situaties aan te pakken. Met een eenvoudige techniek leerde ik hem om het negatieve gevoel om te draaien en er een positief gevoel van te maken. Al snel bleek dat met deze handige techniek het een stuk makkelijker was om zijn eerste date na 2 jaar in te plannen.

Hier bleek precies uit wat het belangrijkste is om te kunnen als het gaat om communicatie en in het openbaar zijn. Namelijk: “je goed voelen”. Als je in staat bent om positieve gevoelens op te roepen, door middel van een NLP techniek of iets anders is het een stuk makkelijker om met mensen te communiceren. Het maakt dan niet uit of je een vergadering voorzit of een speech moet geven, je goed en ontspannen voelen is de basis van succesvolle communicatie.

Cursus spreken in het openbaar

Zoals gezegd is de basis van succesvolle communicatie een goed en ontspannen gevoel. Tijdens deze 2 daagse cursus is dit dus ook precies waar we de aandacht aan geven. Je leert hoe je grip krijgt op emoties in openbare situaties. Het maakt niet uit of je nu wilt leren hoe je een vergadering kunt voorzitten of een speech kunt geven of een andere situatie. Het resultaat is dat je leert hoe je angst of onzekerheid om kunt zetten in een gevoel van ontspanning en zelfvertrouwen zodat je met een goed gevoel kunt communiceren.

Behalve ontspannen zijn en je goed voelen zijn er ook nog andere zaken die communicatie succesvol maken, bijvoorbeeld hoe je gebruik maakt van je lichaamshouding of je stem. Door te leren hoe je stem en lichaamshouding invloed hebben op je communicatie en deze vervolgens positief te veranderen leer je hoe je steeds meer ontspannen invloed kunt uit oefenen op jouw succesvolle communicatie. Je leest meer over deze 2 daagse training op de volgende pagina:
Spreken in het openbaar

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.