U bent hier: Home Columns Hoe stop je negatieve beinvloeding

Hoe stop je negatieve beinvloeding

We worden steeds meer beïnvloedt door de mensen om ons heen.  Het nieuws, onze collega’s en onze sociale omgeving zijn maar enkele  voorbeelden van de mensen die ons op dagelijkse basis beïnvloeden. Hoe meer je negatief beïnvloedt wordt door andere mensen hoe verder je het contact met jezelf verliest. Het resultaat kan zijn dat je futloos, zonder energie en met negatieve gevoelens van andere mensen door het leven gaat.

Tegelijkertijd kan het ook zijn dat mensen je als het ware  leegzuigen. Zodra je bij negatieve mensen in de buurt komt kunnen ze je  dusdanig beïnvloeden dat jij je leeg en ongemakkelijk begint te voelen. Als je jezelf hierin herkent is het belangrijk om te leren  weer meer jezelf te worden. Door te leren wat van jezelf is en wat bij andere mensen thuis hoort kun je afstand nemen van de dingen die niet bij jou horen en  meer focussen op de dingen die belangrijk voor jezelf zijn.

Bewust worden

Een goede manier om bewuster te worden van jezelf is elke dag een paar keer een soort check up te doen. Jezelf de vragen te stellen: Hoe voel ik me? Hoe voelt mijn lijf? Hoe voel ik me emotioneel?  Als je de vragen negatief beantwoord neem je even de tijd om te ontspannen.  Ga een luchtje scheppen of een korte wandeling maken of doe iets anders wat je ontspant.  Daarna kun je weer ontspannen aan de rest van je dag beginnen.

Zaterdag 22 januari 2012 “de Word Jezelf workshop”

Tijdens deze workshop gaan we een stapje verder. Je leert hier om door krachtige technieken dichter bij jezelf te komen.  Doordat je de technieken al tijdens de workshop toepast, merk je meteen wat het effect is. Je leert negatieve gevoelens van andere mensen terugsturen en beter bij je eigen ontspannen gevoel te blijven zodat energie zuigers geen effect op je hebben. Het resultaat is dat je aan het eind van ontspannen en als jezelf weer naar huis toe gaat.

Je leert:

  • meer contact maken met jezelf, beter in je lijf zitten. Negatieve gevoelens loslaten en vervangen door positieve gevoelens van rust.
  • Je afsluiten voor negatieve energie van anderen.
  • energie zuigers op afstand houden en beter bij jezelf blijven.

Lees meer informatie op de volgende pagina: De Word Jezelf workshop