U bent hier: Home Columns Het leven van je dromen

Het leven van je dromen

De afgelopen weken was ik in de Verenigde Staten om bijscholing te volgen als trainer. Inmiddels na een stevige jetlag weer geland achter mijn bureau.

Het was een mooie ervaring om weer eens in de VS te zijn. Op de plek waar ik in 2007 de plannen heb gesmeed om mijn eigen trainingen te gaan organiseren. Ik had toen niet durven dromen dat mijn trainingen zo goed zouden worden ontvangen en dat ik in de tussenliggende jaren zoveel mensen heb mogen trainen en inspireren.

Toch heb ik gewoon het roer omgegooid en besloten om het te gaan doen. Het was niet altijd even makkelijk, maar het is wel gelukt. Tijdens onze trainingen heb ik al heel vaak mensen iets vergelijkbaars zien doen met hun eigen dromen. Het begint met een mooie droom, vervolgens werk je langzaamaan naar die mooie droom toe. En dan op een dag, ga je het gewoon doen. Je neemt die beslissing om het leven van je dromen waar te maken.

‘Waar droom jij van?’

Waar droom jij nog van? Wat wil jij nog doen in dit leven? Een mooie reis misschien? Een eigen zaak? Een nieuwe relatie? Waar krijg je echt energie van? In de eerste droomfase fantaseer je hoe het leven eruit zou zien als je dit leven van je dromen zou leven. Zo levendig mogelijk. Besteed hier zoveel tijd aan dat het steeds beter gaat voelen en je echt kunt voorstellen hoe het leven er dan uit zou zien. Bedenk ook goed wanneer je wilt dat die droom werkelijkheid wordt. Zo train je jouw brein alvast om de goede richting op te gaan.

Vervolgens ga je terug in de tijd vanuit je toekomstige droom. Beeld je in hoe het je al gelukt is. Zie vervolgens hoe je daar gekomen bent. Stap voor stap vanuit de toekomst terug naar het huidige moment. Net zolang tot je bij de eerste stap bent. De stap die nodig is om je huidige manier van leven achter je te laten en je het leven van je dromen in de toekomst waar te maken. En dan: Gewoon doen. Neem die eerste stap. Begin. Nu is het moment.

Met vriendelijke groet,

Robin Stevens

Lees meer van Robin: