U bent hier: Home Columns Ga je mee op reis?

Ga je mee op reis?

Een paar jaar geleden heb ik samen met mijn vriendin Liza een jaar vrij genomen om te gaan reizen. We droomden daar allebei al jaren van. Ik ben opgegroeid met reislustige ouders, die in de reiswereld werkten. Vanaf 2005 hebben mijn ouders zelfs meer dan tien jaar in Zuid-Afrika gewoond en gewerkt. Als het op vakanties, aankwam hield mijn vader van luxe vakanties in mooie hotels. Mijn moeder ging het liefst met alleen een rugzak en een vliegticket de wereld over. Zelf weet ik inmiddels dat ik daar ergens tussen in zit. Ik vind een paar dagen in een gezellige backpackers accommodatie erg leuk, zolang ik daarna maar lekker bij kan komen in een luxehotel en een goed restaurant.

‘Op wat voor manier je ook reist, reizen verrijkt je.’

Je laat alles wat je thuis aan het doen bent even helemaal voor wat het is. Je kan van een afstandje kijken naar je leven thuis en daardoor komt je geest tot rust. Toen Liza en ik samen een jaar aan het reizen waren, konden we heel rustig kijken naar het leven wat we tot nog toe geleefd hadden in Nederland. Ons werk, onze relaties en vriendschappen, de plek waar we woonden. Alles leek relatief vanaf die afstand. Toen we terugkwamen hebben we in bijna al deze thema’s veranderingen aangebracht. We kregen nieuwe vrienden, gingen in een nieuwe plaats wonen en Liza ging niet meer terug naar haar carrière in het ziekenhuis, maar begon haar eigen yogaschool.

NLP-practitioner opleiding in Zuid-Portugal
27 januari t/m 2 februari 2020

Als onderdeel van ons reisjaar hebben we samen met een camperbusje door Europa getoerd en hele mooie plekjes gezien. Tijdens die reis kwamen we op een bepaald moment door een oud, romantisch plaatsje in Zuid-Portugal. We voelden ons daar helemaal thuis en wisten meteen dat we hier ooit een training wilden organiseren. Het heeft een paar jaar geduurd voordat we zover waren, maar inmiddels is het zover. In januari 2020 organiseren we voor het eerst een NLP-practitioner opleiding in Zuid-Portugal.

Het is in een prachtig luxe viersterren lounge hotel, waar je vanuit de trainingszaal uitkijkt over de oude stad en in de verte zelfs de zee ziet liggen. De perfecte plek om zeven dagen lang bezig te zijn met je persoonlijke ontwikkeling. Het programma is bijna gelijk aan het programma van de NLP-practitioner opleiding in Nederland. En voor de gelegenheid hebben we het programma uitgebreid met yoga en meditatie sessies van Liza. Deze training is een van de grootste cadeaus die je jezelf (of iemand anders) kan geven voor je persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer van Robin: