U bent hier: Home Columns Een goed begin

Een goed begin

Vorige week vroeg iemand mij tijdens een training hoe ik zelf met NLP begonnen ben en hoe ik er op ben gekomen om er mijn werk van te maken. Ik dacht toen terug aan het moment dat het allemaal begon. Mijn moeder, die samen met mijn vader in Zuid-Afrika een succesvol bedrijf runt was voor een korte vakantie in Nederland. Tijdens haar vakantie had ze zich ingeschreven voor een NLP workshop ergens in Amsterdam. Ik had in die tijd nog nooit van NLP gehoord en was toen ze terug kwam erg benieuwd hoe ze het gehad had. Mijn moeder vertelde kort over de dingen die ze geleerd had en eigenlijk was ik direct verkocht. Ik wist niet dat je dit soort belangrijke vaardigheden in cursussen kon leren en besloot me meteen in te schrijven voor de NLP practitioner opleiding.

Na het eerste cursus weekend wist ik zeker dat ik een goede beslissing had genomen. Mijn vriendin vond na die eerste paar dagen dat ik zoveel relaxter was geworden, zoveel vrolijker was en bovendien nog aardiger tegen haar. Zij vond het dus sowieso een goed idee dat ik ermee doorging
😉 Toen ik op mijn werk ook allerlei positieve feedback van klanten en collega’s kreeg wist ik het zeker: Hier wil ik goed in worden! Ik besloot elke dag meer te leren over NLP en persoonlijke ontwikkeling en merkte dat ik mij in sneltrein vaart ontwikkelde.

Als mensen mij nu vragen wat NLP precies is, dan zeg ik vaak: “het is een soort handleiding voor een liefdevol, succesvol en gelukkig leven”. Met NLP leer je jezelf vaardigheden aan die we niet op school leren of meekrijgen in onze opvoeding. Je leert bijvoorbeeld hoe je minder beïnvloed wordt door negatieve gedachten of emoties.  Veel mensen krijgen bijvoorbeeld ergens in hun leven te maken met dingen zoals faalangst of onzekerheid. Eigenlijk leert niemand ons hoe we met dat soort dingen om kunnen gaan. Met NLP leer je dat dus wel. Je leert simpelweg hoe jij grip krijgt op je emoties door anders te leren denken en door je brein anders te gebruiken.  Als je eenmaal weet hoe het moet is het zo makkelijk dat je hele leven erdoor verbetert.