U bent hier: Home Columns De zomer is weer begonnen

De zomer is weer begonnen

Als je de afgelopen dagen net als ik in Nederland hebt doorgebracht dan ben je er vast en zeker van overtuigd dat de zomer weer is begonnen. Heerlijk om te zien wat dat lekkere weer met de meeste mensen doet. Iedereen is opeens in een vakantie stemming en loopt in zomerse kleren rond. Vrienden sturen berichtjes over feestjes en barbecues en overal is iets te beleven. Zomer is een heerlijke tijd voor de meeste mensen waar alle positieve energie weer wordt opgeladen en iedereen zichtbaar verandert in een ander mens.

Zelf vind ik het heerlijk om de zomer ook geestelijk als een soort opruim periode te gebruiken. Om alle dingen waar ik nog even niet aan toe was gekomen een plek te geven en mee aan de slag te gaan. Zo ben ik weer begonnen met een nieuwe manier van sporten vorige maand. De resultaten beginnen langzaam voelbaar en zichtbaar te worden wat natuurlijk zorgt voor een nieuwe dosis energie om nog lekkerder door te gaan. Ook qua eten en voeding zet ik alles weer eens op een rijtje. Alle boodschappen die nog thuis in de kast stonden gaan onder de loep en de supermarkt heeft een dagje extra omzet aan nieuwe producten die nog beter of lekkerder zijn.
Geestelijk zijn er natuurlijk tal van dingen die je kunt doen om je nog lekkerder te voelen. Een van de meest leuke dingen om te doen is heel bewust bezig zijn met je goed voelen. Vaak geef ik mensen tijdens een workshop de opdracht om de technieken die we oefenen heel bewust te blijven herhalen voor een bepaalde periode en zelf te ervaren wat het effect hiervan is. Sommige mensen doen dit ook echt en voelen zich dan elke dag een beetje sterker worden.
Als het gaat om geestelijk sterker worden i s dat dan ook precies de manier om het voor elkaar te krijgen. Wanneer je gewoon gaat uit testen wat voor jou werkt en je hier heel bewust een activiteit van maakt zul je merken dat het langzaam aan een gewoonte voor je wordt om je eigen brein te sturen in de richting waar je heen wilt. Stap voor stap krijg je dan grip op emoties. Soms kan het lastig zijn om dit in eentje voor elkaar te krijgen.

Verreweg de meest laagdrempelige manier om eens kennis te maken met zelf ontwikkeling door NLP is het volgen van een één daagse workshop. Tijdens een workshop met mij als trainer leer je zowel bewust als onbewust met veel plezier. Dat betekent dat je het een beetje kunt voorstellen als een theater opstelling, maar dan in het klein. Ik sta als trainer voor de groep en leer je van alles over hoe je jouw eigen brein kunt runnen met NLP technieken. Daarna ga je steeds in kleine groepjes met andere deelnemers de zojuist geleerde technieken toepassen. Het effect is dat je aan het einde van de dag al echt een aantal technieken kent en ze zelf kunt toepassen wanneer je dit wilt. Het maakt dan niet uit of je meer ontspanning, zelfvertrouwen of andere positieve gevoelens wilt.

Deze zomer organiseer ik een aantal van de populairste workshops.

NLP bij angst en onzekerheid
De naam zegt het eigenlijk al. Als je last hebt van angst of onzekerheid in wat voor situatie dan ook dan is deze workshop een mooie manier om daar van af te komen. Met simpele NLP technieken leer je om grip te krijgen op deze nare emoties en ze te vervangen door positieve. De sfeer tijdens deze workshop lijkt vaak het meest op een leuke dag weg. We zijn vooral bezig met het aanleren van leuke krachtige technieken die je met veel plezier kunt toepassen en oefenen. Vrijwel iedereen vindt dat erg ontspannend en leuk om te doen. Je leest meer informatie over deze workshop via deze pagina.
https://www.robin-stevens.nl/workshops/nlp-bij-angst-en-onzekerheid/

NLP practitioner in één dag
Deze workshop is eigenlijk de hele NLP opleiding in één dag. In vogelvlucht gaan we langs alle NLP technieken heen en leer je zowel bewust als onbewust een heleboel over wat NLP werkelijk is en hoe je het kunt toepassen om je leven te verbeteren. Het mooie is dat dit een hele praktische, praktijkgerichte dag is waarin je direct aan de slag kunt met alles wat je leert. Je leest hier meer over deze workshop
https://www.robin-stevens.nl/workshops/nlp-practitioner-in-een-dag/

Ontdek de kracht van NLP
Wil je meer en grondiger aan de slag met NLP dan is het goed om deze workshop te volgen. Hier gaan we echt drie dagen aan de slag om je leven de juiste richting in te sturen. Er wordt hard gewerkt aan je oude patronen en het vervangen van deze voor krachtige nieuwe. De meeste mensen ervaren na deze drie dagen een toename van energie. Meer kracht, meer relaxte gevoelens, meer zelfvertrouwen, meer ontspanning en weer een duidelijk beeld van de toekomst. Je leest hier meer:
https://www.robin-stevens.nl/trainingen/ontdek-de-kracht-van-nlp/

Zo, dat is een mooi overzicht van wat er allemaal te doen is de aankomende periode. Mocht ik je voor die tijd niet meer zien, dan wens ik je vast een hele fijne zomer toe.