U bent hier: Home Columns de opmars van NLP

de opmars van NLP

NLP ( Neuro Linguistisch Programmeren ) heeft de afgelopen jaren een opmars gemaakt binnen Nederland. Steeds meer mensen in verschillende beroepsgroepen gebruiken NLP om beter te worden in hun werk en meer te halen uit de communicatie met anderen en zichzelf. Hoe kun je NLP gebruiken om een leuker en gemakkelijker leven te krijgen? Het begint bij jezelf, zodra je jezelf onder de loep neemt en ziet hoe je steeds beter kunt worden in jezelf zijn merk je dat andere mensen positiever reageren en jij jezelf een stuk beter voelt.

beter worden

Toen ik begon met NLP deed ik dat in eerste instantie om beter te worden in mijn werk. In die tijd werkte ik als account manager voor een groot mediabedrijf en wilde graag beter leren begrijpen hoe echte communicatie werkt. Vanaf de eerste dag dat ik de opleiding binnen stapte nam ik mij voor om mij deze NLP technieken helemaal eigen te maken en er echt heel goed in te worden. De trainer begon al tijdens de eerste dag te vertellen dat de beste manier om goed in NLP te worden is door het dagelijks toe te passen in je werk en je persoonlijke leven. Het was dan ook niet voor niets dat al het eerst trainingsblok ik de enorme voordelen begon te ervaren. Om te beginnen werd mijn relatie met mijn vriendin een stuk leuker en kreeg ik steeds meer plezier in alles wat ik deed.

effectief gebruiken van taal

Het tweede NLP blok ging over communicatie door middel van taal. Eigenlijk was dit de reden dat ik aan de opleiding begonnen ben, tijdens dit blok leerde we hoe we onze taal zo effectief konden gebruiken dat we er andere mensen positief mee kunnen beïnvloeden en daarnaast leren hoe we steeds beter kunnen begrijpen wat mensen zeggen. Het bijzondere was dat ik dagelijks met klanten praatte maar dat ik nu pas echt begreep wat ze mij vertelden. Mijn resultaten op mijn werk schoten dan ook als een pijl omhoog.

In die tijd werkte ik op commissie basis, dat wil zeggen dat ik betaald kreeg naar mijn resultaten. Omdat ik door mijn nieuw geleerde technieken al in drie dagen mijn complete target had gehaald bleef er tijd over om andere dingen te ondernemen. Ik begon direct met het opzetten van een weblog zodat ik mensen kon gaan helpen met mijn NLP kennis. De weblog kun je nog zien op http://www.nlp1.web-log.nl. Via de weblog kreeg ik mijn eerste klantjes en al snel merkte ik dat je mensen met NLP echt snel van hun problemen kunt afhelpen of beter nog ze helpen om beter te worden in hun eigen doelen bereiken.

Intussen help ik maandelijks tientallen mensen door middel van workshops en persoonlijke coaching. Toch is er veel te veel werk, zoveel werk dat er veel mensen als coach aan de slag kunnen zodra ze de goede kennis hebben.

NLP Practioner Opleiding

NLP is in de jaren 70 bedacht door Richard Bandler. Door hem ben ik getraind en gecertificeerd als Internationaal NLP Trainer. Dit zorgt ervoor dat je NLP in de meeste zuivere vorm leert. In de opleiding volgens Richard Bandler leer je in de NLP Practioner alle NLP technieken zodat je direct aan de slag kunt om het op alle gebieden in je leven toe te passen. Mocht je als coach aan de slag willen dan kun je dus ook direct als coach aan de slag na de opleiding. Dit heeft als groot voordeel dat je een meester wordt om de NLP in je eigen leven toe te passen en er het maximale uit te halen. Voor een indeling en meer informatie over de opleiding lees je hier meer: NLP Practitioner opleiding

NLP Practioner in één dag?

De populariteit van deze workshop groeit met de dag. In deze overvolle dag leer je bijna alles wat NLP bevat in één dag. Wil je dus echt een goede gedegen kennis hebben voordat je verder gaat met NLP bezoek dan deze workshop. De workshop is meestal al weken van te voren uitverkocht dus schrijf je in of lees hier meer: NLP Practitioner in één dag

P.S.

Op dit moment ben ik bezig met het testen en ontwikkelen van een NLP cd. Op deze cd staan een aantal krachtige technieken waarmee je zelf aan de slag kunt. Wil je profiteren van de vroeg boek korting ga dan naar de NLP oefen cd

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.