U bent hier: Home Columns De eerste NLP techniek

De eerste NLP techniek

Bijna 40 jaar geleden stelde Richard Bandler, de grondlegger van NLP zichzelf de vraag wat de moeilijkst op te lossen problemen zouden zijn. Nadat hij deze vraag bij psychologen had  neergelegd was het antwoord eenvoudig: fobieën. Fobien waren veruit de meest lastig op te lossen problemen in die tijd. Richard Bandler is toen op zoek gegaan naar mensen die zelfstandig van een angst waren afgekomen. Hij plaatste een advertentie in de krant waarin hij vroeg naar mensen die zelf van een angst waren afgekomen zonder therapie te volgen.

Het resultaat

Honderden mensen reageerden hierop en hij interviewde ze met een bekende NLP vraagstelling techniek. Het antwoord op de vragen bleek bij een groot gedeelte van de mensen hetzelfde te zijn. Van dit antwoord maakte Richard Bandler een van eerste NLP technieken en ging dit op mensen uit testen die nog last hadden van angsten. Dit bleek een groot succes te zijn. Waar psychologen soms honderden uren nodig hadden om een probleem zoals angst of onzekerheid aan te pakken bleek het met deze nieuwe NLP techniek heel makkelijk op te lossen soms al binnen één dag.

De ontwikkeling van NLP

NLP heeft als kenmerk dat het de afgelopen 40 jaar steeds is door ontwikkeld en verandert in meer succesvolle technieken die nog bruikbaarder waren voor ander soort situaties. Een leuk bij effect is dat NLP vooral steeds makkelijker is geworden. Zo makkelijk zelfs dat iedereen na 1 dag NLP training al in staat is om zelfstandig aan de slag te gaan met de technieken en hier flink succes mee te boeken.

Zelf op de fiets stappen

Wanneer je NLP wilt toepassen in je leven leer je dit het beste door het volgen van een training. Soms vragen mensen mij of ze bijvoorbeeld een boek kunnen lezen over NLP dat ze de goede richting in stuurt maar de waarheid is dat je het beste leert door NLP echt live mee te maken zodat het van mens op mens wordt overgedragen. Dit komt voornamelijk doordat NLP een activiteit is net zoals bijvoorbeeld fietsen. Stel dat je fietsen uit een boek zou willen leren dan zou je heel veel kunnen lezen over hoe een fiets in elkaar steekt en hoe alle onderdelen weten. De enige manier om echt te leren fietsen is door er zelf op te stappen en uit te vogelen hoe dit precies voor jou werkt.

NLP bij angst en onzekerheid

Wil je de nieuwste en beste NLP technieken leren om angst en onzekerheid op te lossen dan kom je naar deze workshop. Hier leer je het gevolg van 40 jaar NLP doorontwikkeling om voordeel mee te doen in jouw eigen leven. Het is een praktische dag, veel oefeningen en veel plezier met mij persoonlijk als trainer zodat je deskundige begeleiding hebt bij het aanleren van deze technieken die je helpen je meer persoonlijke vrijheid, meer kracht en meer zelfvertrouwen te geven.
Je leest meer op de volgende link: NLP bij angst en onzekerheid

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.