U bent hier: Home Columns 12 druiven om middernacht

12 druiven om middernacht

Nog 2 dagen, dan sluiten we 2011 af. Om 12 uur schiet heel Nederland de nodige champagne kurken en vuurwerk de lucht in om te vieren dat 2011 nu echt voorbij is. Voor ons ligt weer een heel nieuw jaar, waarin weer allerlei nieuwe dingen mogelijk zijn.

voor elke maand een druif

Over de hele wereld nemen mensen afscheid van het oude jaar, zodat ze plaats kunnen maken voor het nieuwe. Iedereen doet dat op zijn eigen bijzondere manier. In Spanje is het bijvoorbeeld traditie om 12 druiven te eten zodra het 12 uur is, tijdens elke klokslag een druif. Met deze 12 druiven zetten ze gelijk de toon voor het nieuwe jaar, waarbij ze zich voorstellen dat elke maand van het nieuwe jaar weer een mooie vruchtbare maand wordt.

je 12 beste herinneringen

Een mooie NLP variant hierop kan zijn om je de 12 mooiste herinneringen van 2011 te herinneren. De dingen waar je het meeste plezier aan hebt beleefd of waar je het meeste aan hebt gehad. Als je op oudejaarsavond afscheid neemt van het oude jaar en je herinnert je vooral wat er goed is gegaan en waar je veel aan hebt gehad kun je meteen daarna beginnen met je voor te stellen dat het in 2012 allemaal weer net zo goed of zelfs nog beter zal gaan.

de beste wensen

Hoe meer je begint voor te stellen dat juiste de goede dingen van 2011 de moeite waard zijn om te herinneren in 2012, hoe makkelijker het wordt om jezelf automatisch de juiste richting in te sturen zodat 2012 een jaar wordt vol plezier, ontspanning, liefde en zelfvertrouwen.
Wat je ook gaat doen in 2012, ik hoop dat het een mooi en succesvol en liefdevol jaar voor je zal worden!

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.