U bent hier: Home Zijn trots won het van zijn ijdelheid

Zijn trots won het van zijn ijdelheid

27 oktober 2021
Robin Stevens NLP Trainer

Lelystad, maandagochtend 07.30 uur.

‘Anders loop ut woater so je mouwen in’ zegt een man met een plat Amsterdams accent en een veiligheidshelm op als hij mijn regenpak aan m’n handschoenen vasttaped.

We assisteren met een groep vrijwilligers bij het klaarmaken van de boten voor de winterstalling op de jachthaven. Liza helpt bij de hijskraan en ik spuit het onderwaterschip van alle op de kant getakelde schepen met de hogedrukspuit schoon.

Terwijl de aangekoekte algen en zeepokken om mijn oren vliegen zie ik in mijn ooghoeken  booteigenaren zenuwachtig toekijken.

Een jongen met een blauwe spencer, overhemd en glimmende Van Bommeltjes loopt rondjes om zijn boot en kijkt kritisch of we alles goed schoonmaken. Steeds hij een plekje ontdekt heeft dat ik heb overgeslagen vraagt hij met een glimlach of ik dat nog even extra schoon wil spuiten.

Na een paar keer te hebben geprobeerd hem tevreden te stellen geef ik hem zelf de hogedrukspuit aan en wens hem met een knipoog succes. Hij twijfelt even omdat hij het risico loopt dat zijn perfecte scheiding straks net als mijn haar vol zit met voormalige IJsselmeer bewoners.

Maar de trotse booteigenaar in hem wint het van zijn ijdelheid want hij ziet zijn boot nog liever glimmen dan zichzelf. Vol trots en plezier staat hij de laatste resten onderwaterleven er af te spuiten tot we naast een inmiddels brandschoon jacht staan te praten over de geweldige zeileigenschappen van het schip en de mooie wedstrijde die hij er mee gewonnen heeft.

Als je iets hebt gevonden dat je zo leuk vindt om te doen dat je er alles voor opzij zet, ben je vaak bereid net dat stapje meer te zetten dan een ander. Ondernemers die ondernemen omdat ze hun werk echt heel erg leuk vinden, werken zonder twijfel weekenden en avondenlang door aan een nieuw project.

Ouders van jonge baby’s die maandenlang amper slapen omdat hun kindje zeven keer per nacht liefde en aandacht nodig heeft, doen dit ondanks al het slaapgebrek met liefde en plezier omdat ze zoveel van hun kleine krijsertje houden.

Sporters die zich zo in hun sport verliezen dat ze bereid zijn er zichzelf voor uit te hongeren of er juist een heel extreem dieet voor te volgen waar ze lekker door kunnen sporten hebben dat er allemaal voor over omdat het sporten ze zo gelukkig maakt.

In een tijd waarin de wereld buiten jezelf steeds moeilijker te volgen wordt is het slim om de buitenwereld te laten voor wat het is en naar binnen te keren. Stel jezelf elke dag weer die ene belangrijke vraag: ‘Waar word ik op dit moment echt gelukkig van en hoe kan ik daar zoveel mogelijk van doen’?

“NLP is de beste manier om te ontdekken waar jij echt gelukkig van wordt en je dromen om te zetten in concrete doelen.”

NLP is de beste manier om te ontdekken waar jij echt gelukkig van wordt en je dromen om te zetten in concrete doelen. Dankzij NLP vond ik vijftien jaar geleden het werk en leven waar ik echt gelukkig van word en heb ik duizenden mensen mogen helpen hetzelfde te doen.

In de online trainingen deel ik de geheimen die ik geleerd heb op het gebied van persoonlijke ontwikkeling die jou helpen om de meest glimmende versie van jezelf te worden.

 

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media