U bent hier: Home Vol zelfvertrouwen door het leven gaan

Vol zelfvertrouwen door het leven gaan

13 juli 2018
Robin Stevens NLP Trainer

Je brein heeft een vreemde functie, het kan namelijk niet omgaan met ontkenning.

Keer op keer hoor ik van mensen wat ze allemaal niet willen in hun leven. Ze willen niet onzeker zijn, ze willen niet meer zoveel stress hebben of ze willen niet meer roken.

Nu is het goed om je te realiseren wat er in je hoofd gebeurt op het moment dat je dit soort dingen tegen jezelf zegt. Je begint namelijk precies aan die dingen te denken die je niet wilt doen. Het gevolg is dat je juist meer aan die dingen denkt en hoe meer je er aan denkt hoe erger het lijkt te worden. Probeer maar eens niet aan de kleur blauw te denken.

Wat wil je wel?

Nu is dit inmiddels een bekend gegeven maar toch onderschatten veel mensen het belang van het weglaten van het woordje ‘niet’. Het gaat namelijk vooral om de andere kant, namelijk: wat wil je dan wel?

‘Stel jezelf de vraag: Wat wil ik wel? Waar wil ik naartoe? Wie wil ik zijn?’

Dus als je niet onzeker wilt zijn, wat zou je er dan voor in de plaats willen? Wil je bijvoorbeeld vol zelfvertrouwen door het leven gaan of liever vol plezier? Misschien wil je wel een beetje van allebei. Het belangrijkste is dat je gaat bedenken in welke richting je zou willen gaan.

Op het moment dat je begint te bedenken welke fantastische dingen jij allemaal in je leven zou willen hebben, dan begint je brein automatisch de route voor je uit te stippelen. De volgende belangrijke stap is dat je jouw brein begint te trainen om zich goed te voelen over de toekomstige situaties. Het maakt niet uit hoe je dit doet, het belangrijkste is dat je er een goed gevoel van krijgt. Op mijn website lees je tal van NLP technieken die je kunt gebruiken om je goed te voelen, dus mocht je gelijk aan de slag willen dan kun je dat hier doen.

 

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media