U bent hier: Home Je persoonlijke ontwikkeling

Je persoonlijke ontwikkeling

13 juli 2011
Robin Stevens NLP Trainer

Anno nu is vrijwel iedereen bezig met zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

In de tijd waarin we leven is het heel normaal om je op wat voor manier dan ook persoonlijk te ontwikkelen. Er zijn mensen die bezig zijn met bewuster eten, bewuster bewegen of mensen die bewuster met emoties om gaan.

Behalve dat zijn er ook steeds meer mensen die langer door leren om nog meer kennis te vergaren over het vak dat ze uit oefenen of misschien wel willen gaan uit oefenen.

Toch is een groot deel van die persoonlijke ontwikkeling vrij nieuw. Zeker als het gaat om het ontwikkelen van meer grip op je emoties.

Vroeger en nu

Ik herinner mij nog goed dat ik net begonnen was met NLP trainingen geven en dat ik bij mijn oude oma op bezoek ging. Mijn oma is nog lang voor de oorlog geboren en in die tijd waren emoties gewoonweg niet in de mode als ik het goed heb begrepen.

Toen ik haar probeerde uit te leggen dat mensen bij mij in een zaaltje leren hoe ze beter om kunnen gaan met wat ze voelen, denken en zich inbeelden keek ze mij dan ook vreemd aan. Gelukkig is het in deze tijd zo dat de meeste mensen meteen weten wat je bedoelt als je het hebt over grip krijgen op emoties.

Het beste kun je zo vroeg mogelijk in je leven leren om goed om te gaan met emoties. Het voordeel is dan dat je brein het na verloop van tijd gewoon automatisch gaat doen. Krachtige emoties zoals zelfvertrouwen, ontspanning, rust, kracht en motivatie worden dan als vanzelf een onderdeel van je systeem. Op die manier kun jezelf gewoon focussen op de rest van je leven en doet je brein automatisch wat jij wilt.

NLP Practitioner opleiding

De beste opleiding om te leren hoe je in korte tijd grip krijgt op emoties is de NLP Practitioner opleiding. De naam ‘opleiding’ doet vermoeden dat het om een lange training gaat waar je veel voor moet studeren. Toch is tegendeel waar. De NLP Practitioner opleiding die ik geef is een korte intensieve en uiterst praktische training die je met veel plezier en ontspanning volgt.

De NLP Practitioner opleiding is een praktische opleiding met als hoofdonderwerpen persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Tijdens de opleiding leer je hoe je meer grip krijgt op onbewuste processen in je leven. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je meer zelfvertrouwen krijgt, hoe je makkelijker kunt ontspannen en hoe je minder last kunt hebben van stress en onzekerheid in je dagelijks leven.

Een groot deel van de NLP Practitioner opleiding gaat over onbewuste communicatie. Je leert hoe je door beter gebruik van taal, non-verbale communicatie en emoties meer grip kunt krijgen op je communicatie. Je verbetert hierdoor de relaties met mensen om je heen zoals je contact met collega’s, je partner en met je vrienden. Lees meer op de volgende pagina: NLP Practitioner opleiding

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media