U bent hier: Home Hoe los je angst op binnen 20 minuten?

Hoe los je angst op binnen 20 minuten?

13 juli 2011
Robin Stevens NLP Trainer

Ergens in de jaren 70, toen NLP net bedacht werd door Richard Bandler was één van zijn eerste succesvolle NLP technieken te danken aan mensen die zonder hulp van hun angsten zijn afgekomen.

Richard Bandler heeft toen een advertentie in de krant geplaatst waarin hij op zoek was naar mensen die last hadden gehad van een angst maar hier helemaal zelf vanaf waren gekomen. Er reageerden honderden mensen die hij vervolgens heeft uitgenodigd voor een interview om te vragen hoe ze precies van de angst waren afgekomen.

Een belachelijke angst

Het bijzondere was dat bijna alle mensen hetzelfde soort verhaal vertelden. Ze hadden al een behoorlijke tijd last van de angst maar op een gegeven moment waar ze het helemaal zat.

Toen keken ze naar zich zelf en moesten ze eigenlijk heel hard lachen om dat ze al die tijd zo bang waren geweest. Vervolgens hadden ze iedere keer dat ze aan de angst moesten denken vooral een grote glimlach op hun gezicht omdat ze het belachelijk vonden dat ze al die tijd zo bang waren geweest.

Van de informatie die Richard Bandler uit het interview met de mensen haalden heeft hij de bruikbare dingen genomen en deze omgezet tot één van de meeste krachtige technieken om angst en onzekerheid bij mensen op te lossen. Vervolgens is hij deze technieken gaan uit testen op mensen die last van angst hadden en het resultaat was verbazingwekkend.

In die tijd lukte het Richard Bandler om binnen 20 minuten mensen van een angst te verlossen waar ze jaren lang last van hadden gehad.

Andere technieken

Samen met deze techniek om angst op te lossen zijn er in de loop van de jaren nog een aantal krachtige technieken bijgekomen die inmiddels tot de standaard effectieve NLP technieken behoren. Zo heb je de gevoelsomdraaitechniek om een acuut negatief gevoel te stoppen, de zwart-wit-terugspoeltechniek om nare herinneringen los te laten en de stoppen-met-piekeren technieken om, je raadt het al, te stoppen met piekeren. Dit zijn de meest krachtige NLP technieken die iedereen zich eigen zou moeten maken.

NLP bij angst en onzekerheid, online training

In deze online cursus gaan we aan de slag om je bovenstaande krachtige NLP technieken te leren. De technieken zijn eenvoudig en makkelijk toe te passen en aan het eind van de dag ben je gelijk in staat om de technieken in je leven toe te passen. Het is een humoristische, luchtige cursus  waar je meteen leert om NLP in de praktijk toe te passen zodat je het kunt gebruiken voor meer zelfvertrouwen, meer plezier en ontspanning. Je leest meer op de volgende pagina: Online cursus NLP bij angst en onzekerheid.

Wil je NLP echt tot in de puntjes leren beheersen? Start met de nieuwe NLP Practitioner opleiding. Je certificaat wordt ondertekend door de grondlegger van NLP zodat je beste NLP hebt geleerd die er te vinden is. Je leest meer op de volgende pagina: NLP Practitioner opleiding

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media