U bent hier: Home NLP Persoonlijke Ontwikkeling NLP bij angst en onzekerheid

NLP bij angst en onzekerheid

Onzekerheid en je onzeker voelen is menselijk gedrag. 

Zelfs mensen met een grote dosis zelfvertrouwen hebben onzekerheden. Als je last hebt van onzekerheid in een bepaald gebied van je leven zoals je werk, je financiële situatie of iets anders kan dat je belemmeren om je goed te voelen. Beheerst de onzekerheid je hele leven dan ontwikkel je naast de onzekerheid ook een angst.

Binnen NLP staat je goed voelen centraal.

Wat mij opvalt is dat mensen vaak aangeven dat ze zich prima voelen. In de meeste gevallen zal dat ook helemaal waar zijn maar toch is je prima voelen in veel gevallen ook een vorm van genoegen nemen met het feit dat je eigenlijk allemaal niet zo lekker gaat.

Mensen voelen zich in hun privéleven of tijdens hun werk vaak ongemakkelijk of onzeker. Ze hebben bijvoorbeeld moeite om zich goed te uiten doordat ze bang zijn om niet aardig gevonden te worden. Ze durven bijvoorbeeld geen nee te zeggen tegen anderen uit angst om de ander een naar gevoel te geven. Of ze durven niet te vergaderen, een belangrijk gesprek te voeren of een presentatie te geven. Dit zijn allemaal voorbeelden van vervelende situaties die ontstaan door een gebrek aan zelfvertrouwen. En daar kan je flink last van hebben.

Als jouw leven grotendeels door dit soort onzekere situaties wordt beheerst, dan kan je maar beter zorgen dat je hier vanaf komt, toch?

NLP en je goed voelen

Hier lees je dan gelijk hoe NLP tegen je goed voelen aan kijkt: krijg grip op je eigen gevoelens zodat je je onafhankelijk van de situatie goed voelt. En dan bedoel ik ook echt goed. Je neemt hierbij zelf verantwoordelijkheid voor hoe je je voelt en laat je dus niet beïnvloeden door verschillende situaties of  mensen om je heen.

Dit betekent dus dat je niet meteen op zoek hoeft te gaan naar nieuw werk als een collega een nare opmerking maakt. Of dat je nieuwe vrienden moet maken als je je niet (meer) fijn voelt bij je huidige vrienden.

Het gaat erom dat je jouw brein intolerant maakt tegen negatieve gevoelens.

Het is bijvoorbeeld beter om een nare opmerking te negeren en na te denken welke leuke dingen je vanavond allemaal gaat doen. Mocht je bijvoorbeeld onzeker zijn in je relatie dan kun je gaan kijken welke dingen er allemaal zo leuk zijn in je relatie. En waarom ben je ook alweer verliefd op die persoon? Waren het de mooie ogen, de lieve glimlach of de uitstekende kookkunst. En hoe meer je hier over fantaseert hoe sneller je weer het verliefde gevoel terugkrijgt. De onzekerheid verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Vaste NLP technieken

Dit klinkt natuurlijk op papier heel leuk en in de praktijk blijkt dat het goed te leren is.

NLP kent een aantal vaste technieken die gebaseerd zijn op 40 jaar studie over je goed voelen. Nu zou je verwachten dat als er 40 jaar studie aan vooraf gaat iets een heel ingewikkeld onderwerp wordt. Het tegenovergestelde is gelukkig waar. Na 40 jaar studie zijn er aantal vaste technieken ontdekt waarmee je in hele korte tijd kunt leren om van een slecht gevoel naar een goed gevoel te gaan.

Deze technieken zijn ook nog eens zo makkelijk te leren dat je ze na training door mij allemaal kent en zelfstandig kunt toepassen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is ze in jouw leven gaan toepassen.

Het is gemakkelijker dan je denkt!

Online training: NLP bij angst en onzekerheid

Tijdens deze inspirerende videotraining NLP bij angst en onzekerheid demonstreer ik hoe je NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), meditatie en bewustwording kunt gebruiken om je angst en onzekerheid om te draaien. In de online training NLP bij angst en onzekerheid leer je op een laagdrempelige en nuchtere manier omgaan met negatieve emoties. Je leert zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor hoe je je voelt en hoe gelukkig je in een bepaalde situatie bent. Aan de hand van eenvoudig toepasbare technieken leer je stap voor stap hoe je het roer om kunt gooien en de baas kunt worden over je emoties. Ontdek hier wat deze training voor jou kan betekenen.